Persoon

De Jonghe, Joseph

ID
1333
URI
https://id.erfgoed.net/personen/1333

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis uit 1927

Keizer Karelstraat 73 (Brugge)
Huis van 1927 (zie jaarsteen) naar ontwerp van architect Joseph De Jonghe (Brugge) met neobarokke gevel. Traditionele baksteenbouw in combinatie met natuursteen.


Eenheidsbebouwing van burgerhuizen

Gouden-Boomstraat 13-19 (Brugge)
Eenheidsbebouwing van 1934 naar ontwerp van architect Joseph De Jonghe (Brugge) bestaande uit vier bel-etagewoningen met keldergarage.


Kasteel van Hertsberge

Proosdijstraat 38 (Oostkamp)
Proosdijstraat nr. 38. "Kasteel van Hertsberge", ook genaamd "Kasteel Rapaert de Grass". Kasteeldomein gelegen ten zuiden van de Proosdijstraat, ten oosten afgebakend door de Kraaiveldstraat en ten westen door de Sterredreef, dat zijn oorsprong kent in de vroege middeleeuwen. Site van de historische proosdij van Hertsberge, die zeker vanaf de 12de eeuw afh


Stadswoning gedateerd 1677

Genthof 10 (Brugge)
Diephuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen). Barokgetinte trapgevel (6 treden + topstuk) van verankerde baksteen met verwerking van natuursteen; jaarcartouches 1677 doch resultaat van historiserende herstellingswerken in 1875.


Stadswoningen

Spanjaardstraat 4, 4B (Brugge)
Diephuizen van respectievelijk drie en vier/drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen). 16de-eeuwse kern.


Villa Clos Du Midi

Polderstraat 15 (Brugge)
Landhuis van 1928 ontworpen door architect Joseph De Jonghe (Brugge). Gelegen in een ruime, beboomde tuin. Witbeschilderde gevels met cottage-elementen zoals het pseudo-vakwerk in de topgevels. Meerdere erkeruitbouwen.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: De Jonghe [online] https://id.erfgoed.net/personen/1333 (Geraadpleegd op )