Gehuwd met Jeanne Vercammen. Bouwaanvraag 1913: vormt samen met Theodoor Vercammen een bureau, gevestigd in de Steenhouwersvest 57.
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)
Veltwijcklaan 115 (Antwerpen)
Art-decowoning in halfopen bebouwing met voortuin, te dateren in de jaren 1920, gesigneerd onder de puilijst A. De Leenheer.
Lemméstraat 6 (Antwerpen)
Burgerhuis in beaux-artsstijl gebouwd in opdracht van de heer H. Hoyois, naar een ontwerp door de architecten Alfred De Leenheer en Theodoor Vercammen uit 1920. Het pand vervangt een eerste door Hoyois op dit perceel opgetrokken woning, waarvoor Vercammen in 1912 het ontwerp tekende, verwoest tijdens de Eerste Wereldoorlog.
Rodestraat 17 (Antwerpen)
Pakhuis in gematigde art-decostijl naar een ontwerp door de architect Alfred De Leenheer uit 1931, voltooid in 1932. Opdrachtgever was de naamloze maatschappij “De Wolnatie”, één van de Antwerpse havennaties.
Oudesteenweg 108 (Antwerpen)
Directeurswoning in neoclassicistische stijl volgens de bouwaanvraag uit 1871 opgetrokken in opdracht van de industrieel Joseph Jean Charles De Waele. Tot het project behoorde de bouw van een industriële stoomhoutzagerij en -schaverij op de aanpalende percelen. Uit het bouwdossier vallen de ontwerper noch aannemer af te leiden.
Generaal Eisenhowerlei 7-11 (Antwerpen)
Ensemble van drie meergezinswoningen in neoclassicistische stijl, opgetrokken kort voor de Eerste Wereldoorlog.
Lange Achteromstraat 30 (Antwerpen)
Deze eclectische meergezinswoning met achterliggend werkhuis wordt in 1913 ontworpen door A. De Leenheer & Th. Vercammen in opdracht van weduwe Feyens, wonende in de Lange Achteromstraat 40.
Willem Linnigstraat 17-19 (Antwerpen)
Meergezinswoning in art-nouveaustijl gebouwd in opdracht van F. Dötsch-Rijlant, naar een ontwerp door de architecten Alfred De Leenheer en Theodoor Vercammen uit 1912, uitgevoerd in 1913.
Lange Lozanastraat 218 (Antwerpen)
Villa in cottagestijl gebouwd naar een ontwerp door de architecten Alfred De Leenheer en Theodoor Vercammen uit 1915. Opdrachtgever was Constant De Beukelaer, op dat moment ‘aannemer van openbare werken’, die zijn bouwbedrijf onmiddellijk na de Eerste Wereldoorlog omvormde tot 'horticulteur' en 'architecte-entrepreneur de jardins'. Vanwege de oorlogsomstandigheden werd de villa pas voltooid na 1918.
Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: De Leenheer [online], https://id.erfgoed.net/personen/1370 (geraadpleegd op ).
Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed
Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.