Persoon

De Leu-Laureys, Joseph Augustin

ID
1376
URI
https://id.erfgoed.net/personen/1376

Beschrijving

Joseph Augustin De Leu, echtgenoot van Emma Alaïse Marie Laureys, was de vader van architect en aannemer Charles De Leu-Everaert.


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis

Korte Meer 8, 8A-H (Gent)
Breedhuis van vier traveeën met drie bouwlagen en mansardedak met houten dakkapellen, gesigneerd en gedateerd: J. De Leu-Laureys, 1901. Natuurstenen gevelparement gemarkeerd door breder rechter zijrisaliet.


Burgerhuis naar ontwerp van J. De Leu-Laureys

Pollepelstraat 28-32, 28A, 32A, 30A (Gent)
Enkelhuis van drie traveeën met drie bouwlagen en mansardedak met houten dakkapellen, op een hoeksteen van de deur gesigneerd en gedateerd: J. De Leu-Laureys, architecte, 1883.


Burgerhuis ontworpen door J. De Leu-Laureys

Sint-Pietersnieuwstraat 214 (Gent)
Onderkelderd burgerhuis van vier traveeën en drie bouwlagen onder mansardedak, voorzien van vier dakkapellen met een driehoekig fronton. Lijstgevel van bak- en natuursteen, volgens opschrift in de plint van 1887 en naar ontwerp van architect J. De Leu-Laureys.


Burgerhuis ontworpen door J. De Leu-Laureys

Vlaanderenstraat 30-38 (Gent)
Statig dubbelhuis verdeeld in twee woningen, naar ontwerp van J. De Leu-Laureys van 1887. Smallere middentravee opgevat als een risaliet hoger opgetrokken in een met fronton bekroond dakvenster.


Herenhuis ontworpen door J. De Leu-Laureys

Oudescheldestraat 7 (Gent)
Gesigneerd en gedateerd burgerhuis "J. De Leu-Laureys, architecte, 1886". Bakstenen voorgevel van zeven traveeën met drie bouwlagen en zadeldak.


Herenhuis ontworpen door Jh. De Leu-Laureys

Kasteellaan 52, 52A-B (Gent)
Ruim herenhuis van vijf traveeën en drie bouwlagen onder pseudomansardedak met dakkapellen, volgens gevelsteen opgetrokken in 1898 naar ontwerp van Jh. De Leu-Laureys.


Hoekhuis ontworpen door J. De Leu-Laureys

Sint-Pietersnieuwstraat 1 (Gent)
Hoekhuis van respectievelijk drie en twee traveeën en drie bouwlagen met mansardedak, voorheen voorzien van dakkapellen met driehoekige frontons. Volgens plintopschrift van 1892 en naar ontwerp van architect J. De Leu-Laureys. Bak- en natuurstenen lijstgevels met neoclassicistische inslag.


Neobarok hoekhuis

Nederkouter 132 (Gent)
Neobarok hoekgebouw van in totaal zes traveeën en drie bouwlagen, afgedekt met pseudomansardedak; volgens plintopschrift opgetrokken naar ontwerp van J. De Leu-Laureys in 1900.


Neoclassicistisch hoekhuis

Mageleinstraat 78-82, Voldersstraat 2-4 (Gent)
Hoekhuis in neoclassicistische stijl, in de plint gesigneerd en gedateerd J. De Leu-Laureys 1887. Voorgevel van vier traveeën en een hoektravee, drie traveeën brede zijgevel in de Mageleinstraat.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: De Leu-Laureys [online] https://id.erfgoed.net/personen/1376 (Geraadpleegd op )