Persoon

De Maeght, Ch.

ID: 1386   URI: https://id.erfgoed.net/personen/1386

Beschrijving


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Parochiekerk Sint-Catharina en Sint-Cornelius

Kerktorenstraat zonder nummer (Machelen)
Georiënteerde longitudinale kruiskerk in Brabantse gotiek, bedevaartkerk met bouwjaren tussen circa 1400 en 1543 en aanpassingen in de 17de en 18de eeuw, gelegen op een ommuurde hoogte.


Parochiekerk Sint-Gertrudis

Kerklaan zonder nummer (Machelen)
Het oudste gedeelte, de laatgotische koorpartij klimt op tot de 16de eeuw, vergroot in neogotische stijl omstreeks 1900, herstellingen en aanvullingen in de 20ste eeuw, omringend beboomd en ommuurd grasperk met vóór de kerk een Heilig Hartbeeld.


Parochiekerk Sint-Gorik

Kerkstraat 53 (Beersel)
Niet-georïenteerde neogotische kerk naar ontwerp van architect Ch. De Maeght uit 1894. Voorplein ten noorden van de kerk.


Parochiekerk Sint-Gorik en -Magdalena

Lierput 7 (Asse)
Georiënteerde, gotische pseudo-basiliek, opklimmend tot het einde van de veertiende eeuw of het begin van de vijftiende. De kerk ligt in een bocht van de klimmende straat en wordt tot op heden omgeven door een ommuurd kerkhof.


Parochiekerk Sint-Jan Baptist

H. Torleylaan 60A (Beersel)
Neogotische parochiekerk uit de periode 1895-1899 naar ontwerp van architect C. De Maeght.


Parochiekerk Sint-Niklaas

Sint-Niklaasstraat zonder nummer (Herne)
Classicistische parochiekerk uit het vierde kwart van de 18de eeuw. De plattegrond ontvouwt een ingebouwde westtoren, een driebeukig hallenschip van zes traveeën, en een vierkant koor met sacristie onder lessenaarsdak tegen de rechte sluiting.


Parochiekerk Sint-Pieter met kerkhof

Kerkstraat_02 zonder nummer (Dilbeek)
Georiënteerde gotische kerk met een basilicale aanleg, in de kern opklimmend tot de 13de eeuw, met aanpassingen uit verschillende periodes en restauraties tijdens de 19de en begin 20ste eeuw en met ommuurd kerkhof.