Gehuwd met Maria Sophia Van Hoof (°1837).
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)
Lange Noordstraat 38 (Antwerpen)
Appartementscomplex in art-decostijl, naar een ontwerp door de architect Fernand De Ruddere uit 1927, uitgevoerd in 1928. Het geheel bestaat uit twee volumes die haaks op elkaar aansluiten, met het hoofdgebouw in de Hoornstraat en de annex in de Lange Noordstraat.
Mozartstraat 17 (Antwerpen)
Burgerhuis in neoclassicistische stijl gebouwd in opdracht van de heer F. Van Hex-Cools, naar een ontwerp door Frans De Meyer uit 1881. Van deze architect werden in Antwerpen een vijfentwintigtal nieuwbouwprojecten voor heren- en burgerhuizen teruggevonden, uit de jaren 1872 tot 1887.
Olijftakstraat 16 (Antwerpen)
Burgerhuis met trapgevel in neotraditionele stijl, gebouwd in opdracht van Albert Vrancken, naar ontwerp door de architect Frans De Meyer uit 1881.
Kreeftstraat 16-20 (Antwerpen)
Ontworpen in 1886 door F. De Meyer op vraag van de weduwe Le Grelle-de Wael, is dit neo-Vlaamse renaissance ensemble van drie rijwoningen een representatief voorbeeld van de bebouwing in Zurenborg.
Edelinckstraat 18-20 (Antwerpen)
Geheel gevormd door een herenhuis (nummer 18) en een burgerhuis (nummer 20) in neoclassicistische stijl met second-empire-inslag, gebouwd in opdracht van de weduwe Vermeulen, naar een ontwerp door de architect Frans De Meyer uit 1873.
Mechelsesteenweg 73 (Antwerpen)
Herenhuis in eclectische stijl naar een ontwerp door de architect Emile Thielens uit 1890, in de gevel gedateerd 1891. Opdrachtgever was E. Niguet, vermoedelijk uitbater van de chemiserie Niguet Frères gevestigd Huidevettersstraat 2-4.
Edelinckstraat 17 (Antwerpen)
Herenhuis in neoclassicistische stijl, als één geheel opgetrokken met het aanpalende burgerhuis, naar een ontwerp door de architect Frans De Meyer uit 1872. Opdrachtgever was de militair D. Bouchez, kapitein van de artillerie.
Arendstraat 58 (Antwerpen)
In 1887 maakte architect F. De Meyer een bouwdossier op voor de bouw van deze woning; ze werd in 1920 volledig heropgebouwd, nadat ze tijdens de Eerste Wereldoorlog afbrandde. Apotheker Armand Buelens laat het ontwerp tekenen door bouwmeester Ernest Dieltiëns.
Korte Altaarstraat 15 (Antwerpen)
Het straatbeeld aan de oneven zijde van de Korte Altaarstraat is verstoord door nieuwbouw en verbouwingen. Van nummers 9 tot 15 is echter een groepje eind-19de-eeuwse neoclassicistische burgerhuizen bewaard, waarbij nummer 15 opvalt door een in Zurenborg ongebruikelijke gevelbreedte van vier traveeën.
Kreeftstraat 22-26 (Antwerpen)
Ontworpen in 1885 door F. De Meyer op vraag van de weduwe Le Grelle-de Wael, is dit neoclassicistische ensemble van drie rijwoningen een representatief voorbeeld van de bebouwing in de 19de-eeuwse wijken van de stad Antwerpen.
Brialmontlei 28 (Antwerpen)
Herenhuis in neoclassicistische stijl gebouwd in opdracht van Raoul de Wael, naar een ontwerp door de architect Frans De Meyer uit 1874.
Kreeftstraat 14 (Antwerpen)
De grootste woning van de straat, drie bouwlagen en vier traveeën met poortrisaliet tellend, werd in 1885 getekend door architect Frans De Meyer voor de weduwe Le Grelle-de Wael.
Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: De Meyer [online], https://id.erfgoed.net/personen/1402 (geraadpleegd op ).
Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed
Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.