Persoon

De Meyere, E.J.

ID
1410
URI
https://id.erfgoed.net/personen/1410

Beschrijving

Zoon van architect Jozef Jan De Meyere.


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Architectenwoning E.J. De Meyere

Ruitersweg 3B (Kortrijk)
Ruitersweg nr. 3 B. Eigen woning van architect E.J. De Meyere opgetrokken in 1965. Ontwerp geënt op het na-oorlogse modernisme. Lage witgeschilderde baksteenbouw onder plat dak. Gesloten straatgevel. Binnentuin en woonblokken werden op een verhoogd peil gebracht om de lichtinval te bevorderen. De binnentuin vormt een natuurlijke binding tussen de woonfunctie en de tuin. De ruime beglazin


Groeningeabdij

Groeningestraat 42 (Kortrijk)
De abdij van Groeninge was achtereenvolgens op drie verschillende plaatsen gevestigd. Groeninge I ontstond vermoedelijk voor 1236 op een grond in Marke, later bekend als het Goed te Rodenborch, daartoe geschonken door Johanna en Agnes van Rodenborch.


Hoogmolen en mechanische maalderij

Luingnestraat 38, zonder nummer (Kortrijk)
De Hoogmolen, gelegen op een molenberg, is een standaardmolen met gesloten voet, die functioneert als korenwindmolen. De molen wordt ook wel eens de Messiaenmolen of Molen van Aalbeke genoemd. In de onmiddellijke omgeving bevindt zich een mechanische maalderij.


School en klooster

Kerkplein 4 (Zedelgem)
Op de hoek met de Sint-Laurentiusstraat. Basisschool zogenaamd "Het Dorp" en "'t Kloosterhof", laatstgenoemde in gebruik als parochiaal centrum.


Stadswoning

Grote Markt 2 (Kortrijk)
* Grote Markt nr. 2. Herberg, z.g. "Cesar". Beschermd als monument bij B.V.E. van 09.03.1983. Eclectisch diephuis met parement van 1863, naar ontwerp van P.(N.) Croquison (Kortrijk), vervangt de Lodewijk-XIV gevel van 1716. Imposante en fraai uitgewerkte natuurstenen topgevel van drie smalle venstertraveeën en vier bouwlagen en zolderverdieping onder leien zadeldak. Bouwlagen twee en driJe kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: De Meyere [online] https://id.erfgoed.net/personen/1410 (Geraadpleegd op )