Persoon

De Mol, Jan

ID: 1415   URI: https://id.erfgoed.net/personen/1415

Beschrijving

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Meergezinswoning met neotraditionele trapgevel

Rosier 47 (Antwerpen)
Meergezinswoning met neotraditionele trapgevel op een geknikt perceel tussen Rosier en Vleminckveld, gebouwd in opdracht van de heer H. Winnepenninckx, naar een ontwerp door de ingenieur-architect Jan De Mol uit 1952.


Kunstenaarswoning Floris Jespers

Marialei 40 (Antwerpen)
Woning met atelier in modernistische stijl, gebouwd in opdracht van de kunstschilder Floris Jespers, naar een ontwerp door de architect Frits de Mont uit 1929. Het project betrof de complete verbouwing van een bestaand pand, waar Jespers al langer gevestigd was. Al in 1932 liet hij door de architect Léon Stynen de pui verbouwen.


Appartementsgebouw Langohr

Van Stralenstraat 17 (Antwerpen)
Modernistisch appartementsgebouw, gekenmerkt door bow window, uitgevoerd in baksteen, natuursteen en arduin, gebouwd 1950-1951 naar ontwerp van Renaat Braem in samenwerking met Jan De Mol.


Burgerhuis in art deco

Arthur Goemaerelei 56 (Antwerpen)
Burgerhuis in sobere art deco gebouwd in opdracht van Jos Laroche, naar een ontwerp van de architecten Vincent Cols en Jules De Roeck uit 1922. Deze rijwoning in halfopen bebouwing werd gelijktijdig met de aanpalende woning Béliard (nr. 58) opgetrokken, eveneens ontworpen door Cols en De Roeck, waarvan de tuin achter het perceel doorloopt.


Kantoor- en bankgebouw

Vestingstraat_AN 72, 74 (Antwerpen)
Op de stompe hoek van de Vesting- en de Pelikaanstraat, tegenover het monumentale diamantbeursgebouw Fortunia, is een eenvoudig kantoor- en bankgebouw gelegen met een gevel in witte natuursteen. Het pand werd ontworpen in 1929 door architect Jos de Lange in opdracht van Arthur Kohn, wonende in de Vestingstraat 72.


Architectenwoning Jan De Mol

Verdussenstraat 36 (Antwerpen)
Bescheiden flatgebouw in brutalistische stijl, voor eigen rekening gebouwd door ingenieur-architect Jan De Mol, naar een ontwerp uit 1969. Het programma omvat een garage op de begane grond, twee huurflats op de eerste en tweede verdieping, en een duplexflat met de eigen woning en het atelier van de ingenieur-architect, die de derde en de dakverdieping beslaat.


Hoogbouwwijk Sint-Maartensdal

Sint-Maartensdal 1-7 (Leuven)
Grootschalige en monumentale hoogbouwwijk met sociale appartementen gebouwd door de Gewestelijke Samenwerkende Maatschappij voor Huisvesting Leuven tussen 1960 en 1967 naar de plannen van de architecten R. Braem, J. De Mol en A. Moerkerke.