Persoon

De Noyette, Ferdinand

ID: 1446   URI: https://id.erfgoed.net/personen/1446

Beschrijving

Broer van architect Modeste De Noyette.

Bron: Mihail B., De Noyette, Modeste, in: Van Loo, A. (red.): Repertorium van de architectuur in België van 1830 tot heden, Antwerpen, 2003, 257.


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Gemeentehuis Wetteren

Markt 1 (Wetteren)
Het voorontwerp voor een nieuw gemeentehuis en vredegerecht van de Gentse architect Ferdinand De Noyette genoot de voorkeur van de Raad en op 9 juni 1870 kreeg hij opdracht de definitieve plannen uit te voeren.


Herenwoning Dauwe met aanhorigheden en tuin

Stationsstraat 48-50 (Wetteren)
Herenwoning Dauwe, met aanhorigheden, ommuurde tuin, hekwerk en bomenbestand beschermd als monument bij M.B. van 03.06.2005. Beeldbepalende woning in eclectische stijl met kenmerken uit de neorenaissancestijl.


Parochiekerk Heilige Simon en Heilige Judas Thaddeus

Gentbruggeplein zonder nummer, zonder nummer (Gent)
Neogotische basilicale kerk uitziend op de Sint-Simonstraat en aan de noord- en oostzijde omgeven door een kerkhof dat zich uitstrekt over een groot gedeelte van Gentbruggekouter, tot de rechter Scheldeoever en de Kerkstraat. Opgetrokken in 1868-1872 naar ontwerp van architect Ferdinand De Noyette.


Parochiekerk Sint-Goriks

Sint-Goriksplein zonder nummer (Haaltert)
Heden ruime neogotische kerk, georiënteerd naar het noordoosten, in 1870-1872 gebouwd naar ontwerp van Ferdinand De Noyette ter vervanging van de voormalige kruiskerk. Ingeplant op het vierkant dorpsplein.


Parochiezaal en schoolgebouwen

Sint-Lievenspoortstraat 142 (Gent)
Voormalig lokaal van Sint-Annaparochie, sinds 1910 bisschoppelijke huishoudschool, volgens archiefstukken opgetrokken in 1866 naar ontwerp van architect F. De Noyette. Diephuis met fraaie bakstenen puntgevel van twee bouwlagen in neogotische stijl. akstenen schoolgebouwen opgetrokken rondom kleine rechthoekige binnenkoer uit eerste kwart 20ste eeuw.