Persoon

De Paepe, Joseph

ID
1453
URI
https://id.erfgoed.net/personen/1453

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Bioscoop Cinema Moderne

Bunderstraat 1 (Zele)
Modernistisch getint gebouw van twee traveeën en drie bouwlagen onder plat dak, overluifelde bel-etage begrensd door afgeronde hoekpartij, ontworpen in 1946 door architect Joseph De Paepe.


Burgerhuis

Kloosterstraat 35 (Zele)
Ingesloten achterin gelegen en aan het gezichtsveld onttrokken burgerhuis aan een voorerf met bedrijfsgebouw, bereikbaar via een overbouwde gekasseide doorrit, teruggaand op een hoeve en circa 1912-1913 omgevormd tot burgerhuis naar ontwerp van architect Joseph De Paepe. Ten westen, wagenhuis onder pannen zadeldak en aan de straat, bedrijfsgebouw van circa 1888.


Burgerhuis

Dendermondebaan 54 (Zele)
Bakstenen rijhuis met enkelhuisopstand van drie traveeën en twee verdiepingen, volgens bouwaanvraag van 1932 naar ontwerp van architect Joseph De Paepe.


Burgerhuis

Dendermondebaan 74 (Zele)
Zeer beeldbepalend half vrijstaand burgerhuis met klein voortuintje ter hoogte van straatbocht. Dubbelhuis van drie bouwlagen en drie traveeën + afgeronde hoektravee onder plat dak, met rechts aanleunende garage; volgens bouwaanvraag van 1935 woning opgericht naar ontwerp van architect Joseph De Paepe.


Dorpswoning

Kloosterstraat 33 (Zele)
Rijhuisje van twee bouwlagen met lijstgevel afgewerkt met geel en bruin tegelparement typerend voor de jaren 1930. Gedeeltelijke verbouwing van voormalig bedrijfsgebouw van circa 1888 horende bij nummer 35 tot afzonderlijke woning; verbouwing in 1935 door architect Joseph De Paepe.


Jeruzalem

Oude Waag 1-3 (Antwerpen)
Hoekpand van Oude Waag en Jeruzalemstraat, een samenstel van traditionele kernen die opklimmen tot de tweede helft van de 16de of de eerste helft van de 17de eeuw, maar totaal verbouwd in het midden van de 20ste eeuw. Barokpoortje uit de tweede helft van de 17de eeuw.


Twee gekoppelde dorpswoningen

Industriestraat 33-35 (Zele)
Vrijstaand ensemble van twee gekoppelde enkelhuizen uit het interbellum, volgens bouwplan gebouwd in 1933 door architect Joseph De Paepe.


Winkel

De Deckerstraat 31 (Zele)
Winkelhuis gebouwd in 1933 naar ontwerp van architect Joseph De Paepe. Handelspand van twee bouwlagen met een extra verdieping uitgewerkt in het dak. In het straatbeeld opvallende woning in modernistisch getinte stijl, hoofdzakelijk bepaald door het zeer kleurrijke gevelontwerp.