Persoon

De Pape, Albert

ID
1456
URI
https://id.erfgoed.net/personen/1456

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Herberg De Zwaan

Lembeke-Dorp 17 (Kaprijke)
Voormalige herberg en afspanning van zes traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, met beraapte en grijs geschilderde lijstgevel.


Interbellumwoning met achterliggende maalderij Tack

Markt 7, Stadhuisstraat zonder nummer (Assenede)
Aan de Markt palend dubbelhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak, vernieuwd in 1937. Bakstenen parement op hoge arduinen plint, gemarkeerd door een dieperliggende deur en driezijdige erker met aansluitend balkon op de bovenverdieping. Aan de Stadhuisstraat palend bakstenen maalderijgebouw van oorspronkelijk twee bouwlagen en zadeldak.


Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekt Ontvangen

Landsdijk zonder nummer (Assenede)
Na de oprichting in 1904 van een nieuwe parochie kreeg architect Henri Valcke uit Ledeberg in 1905 de opdracht een kerkgebouw te ontwerpen. Het neogotische kerkgebouw, van de straat gescheiden door een beplante voortuin en ijzeren hekken op een lage bakstenen voet, is met de voorgevel naar het noorden gericht.


Pastorie Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaartparochie

Nieuwe Boekhoutestraat 3 (Assenede)
Het vrijstaande, op een terp tussen twee belangrijke dorpsstraten ingeplant herenhuis van 1857 met aansluitende tuin, heeft een imposant en beeldbepalend karakter. Het typische dubbelhuis telt vijf traveeën en twee bouwlagen onder leien schilddak en is opgetrokken in neoclassicistische stijl.


Restaurant Den Hoed

Kloosterstraat 3 (Assenede)
Herberg met rolbaan naar ontwerp van architect A. De Pape. Witgeschilderd bakstenen hoekhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, uit eind 19de eeuw.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: De Pape [online] https://id.erfgoed.net/personen/1456 (Geraadpleegd op )