Persoon

De Pape, Marc

ID
1458
URI
https://id.erfgoed.net/personen/1458

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Dubbele villa Dossche

Brugsesteenweg 554, Marcus van Vaernewijckstraat 3 (Gent)
Ruim opgezette tweewoonst in brutalistische stijl, volgens een goedgekeurde bouwaanvraag van 1979 gebouwd naar ontwerp van Marc De Pape in opdracht van de heer M. Dossche. De volledige zijgevel van het belendende appartementsgebouw op nummer 556-562 werd voorzien van een sculpturale bekleding naar ontwerp van dezelfde architect uit 1981. Het pand met onregelmatig grondplan telt één tot twee bouwlagen onder platte daken. Door het massieve karakter en het materiaalgebruik sluit het pand aan bij het brutalisme.


Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart met kerkhof

Dorp zonder nummer (Assenede)
Imposante, witgeschilderde kerk ingeplant in het midden van het dorpsplein en omgeven door het kerkhof met omheining met ijzeren hekken op lage bakstenen voet tussen vierkante pijlers en haag aan de kerkhofzijde, en muur met spaarvelden aan de zuidzijde, naar ontwerp van architect O. Oosterlinck van 1905. Deze parochie werd in 1264 definitief onder het gezag van de bisschop van Doornik geplaatst en stilistisch zijn de oudste delen van de kerk met name de kruising met achtzijdige toren, het transept met traptorentje en de kern van vijf traveeën van het schip, in deze periode te situeren. Omhaagd en ommuurd kerkhof omheen de parochiekerk met een collectie aan voornamelijk 20ste-eeuwse graftekens en een neoclassicistisch bakstenen utilitair gebouw.


Woning De Reu

De Campagne 41 (Gent)
De bungalow in naoorlogs modernisme werd volgens een goedgekeurde bouwaanvraag van 1974 gebouwd naar ontwerp van architecten Prosper Boutchon en Marc De Pape, voor de heer De Reu. Het pand, op onregelmatig grondplan, is vrij centraal ingeplant op het bouwperceel. De orthogonale volumes van één tot twee bouwlagen hebben een parement in witgeschilderde baksteen op een plint in ‘Scheldesteen mangaan’ onder platte daken. Ze worden verlevendigd door in- en uitsprongen en beperkt doorbroken door rechthoekige, functioneel geplaatste muuropeningen.