Persoon

De Pauw, Jan-Baptist

ID
1461
URI
https://id.erfgoed.net/personen/1461

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Gemeente- en zondagsschool

Dorp 3 (Hamme)
Overblijvend deel van de voormalige gemeente- en zondagsschool van Moerzeke, gebouwd in 1846 volgens plannen van bouwmeester J.-B. De Pauw uit Dendermonde. Aanvankelijk een alleenstaand gebouw van één bouwlaag en vijf traveeën onder pannen zadeldak.


Gemeentehuis van Berlare

Dorp 22 (Berlare)
Gemeentehuis, gebouwd in 1846 naar ontwerp van architect J.-B. De Pauw van Dendermonde. Bij dit nieuwe gemeentehuis hoorde eveneens een woning en herberg. Vanaf 1907 uitsluitend in gebruik als gemeentehuis en een woning voor de politiecommissaris. Gebouw van vier traveeën breed en twee bouwlagen onder zadeldak, in neoclassicistische stijl.


Pastorie Sint-Martinusparochie

Dorp 9 (Lebbeke)
Haar huidig uitzicht verkreeg de pastorie uiteindelijk pas in 1864-1865 volgens plannen van 1863 van bouwmeester Alexander Carael. Het bestaande ondiepe langwerpige huis werd daarbij deels vervangen door een bakstenen dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen op kelderverdieping.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: De Pauw [online] https://id.erfgoed.net/personen/1461 (Geraadpleegd op )