Persoon

De Poorter, Omer

ID
1484
URI
https://id.erfgoed.net/personen/1484

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis

Bellestraat 10 (Ieper)
Een weinig achterwaarts gelegen herenhuis met laag ommuurd voortuintje en recentere, links aanleunende garage.


Burgerhuis

Veemarkt 7 (Ieper)
Burgerhuis met grosso modo naar het vooroorlogse uitzicht (vierde kwart van de 17de eeuw?) gereconstrueerde trapgevel.


Burgerhuis

Stationsdreef 195 (Roeselare)
Enkelhuis van drie traveeën en drie bouwlagen -onder meer attiekverdieping met leien bekleed- onder plat dak, op de sokkel gesigneerd "Omer De Poorter architecte" (Ieper), die het in 1930 voor eigen rekening ontwierp.


Burgerhuizen

Maloulaan 15-19 (Ieper)
Drie huizen, respectievelijk ontwerpen van architecten O. De Poorter (Ieper) van 1925, A. De Brabandere (Brugge) van 1921 en Jules Coomans (Ieper) van 1921, in een eclectische vormentaal gedomineerd door stijlelementen ontleend aan de gotiek en de lokale neorenaissancestijl.


Café central

Diksmuidestraat 2-4, Grote Markt 14 (Ieper)
Eclectisch hoekhuis bij de Diksmuidsestraat, volgens bouwaanvraag naar ontwerp van architect O. De Poorter (Ieper) van 1928 met als bouwheer "La Brasserie Centrale Yproise".


Eenheidsbebouwing

Diksmuidestraat 26 (Ieper)
Eenheidsbebouwing op de noordhoek bij de Oude Houtmarktstraat, oorspronkelijk met winkel- en woonhuis, naar ontwerp van architect O. De Poorter (Ieper) van 1923.


Herberg De Maan

Grote Markt 5 (Ieper)
Herberg volgens bouwaanvraag naar ontwerp van architect Raymond Moenaert (Brussel) van 1921.


Hoekhuis Villa Hélène

Minneplein 16, 16A (Ieper)
Hoekhuis zogenaamd 'Villa Hélène', zoals vermeld op een gevelsteen aan de zijde van de Surmont de Volsberghestraat. Volgens een bouwaanvraag van 1927 werd het pand ontworpen door de Ieperse architect Omer De Poorter in opdracht van weduwe J. Strecq.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: De Poorter [online] https://id.erfgoed.net/personen/1484 (Geraadpleegd op )