Persoon

De Raeve, Jules

ID
1495
URI
https://id.erfgoed.net/personen/1495

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis ontworpen door J. De Raeve

Vlaanderenstraat 44, 44A-C (Gent)
Rijhuis van Jules De Raeve van 1886 met gecementeerd gevelparement. Gemarkeerde travee-indeling door kolossale pilasters waartussen rechthoekige vensters en een drukke borstweringdecoratie met balkons tussen postamenten en vensterbekroningen.


Burgerhuizen ontworpen door J. De Raeve

Vlaanderenstraat 7-9 (Gent)
Twee huizen met in de Vlaanderenstraat topgevels en eenvoudige achtergevels in de Notarisstraat, volgens bouwaanvraag naar ontwerp van Jules De Raeve van 1886. Baksteenbouw met verwerking van hardsteen voor plint, vensteromlijstingen, cordons en afwerking van de geveltop.


Neobarok hoekhuis ontworpen door J. De Raeve

Brabantdam 78, 78A-E, Vlaanderenstraat 93-95 (Gent)
Neobarok hoekhuis van vier bouwlagen, zijgevels van drie traveeën naast de hoektravee, onder kunstleien bedaking voorzien van drie dakkapellen met frontonbekroning op pilasters en vleugelstukken, volgens opschrift van gevelsteen naar ontwerp van architect J. De Raeve, van circa 1885. Lijstgevels met parement van kalkzandsteen verwerkt met arduin.


Neoclassicistisch winkelhuis

Henegouwenstraat 2 (Gent)
Monumentaal neoclassicistisch huis uit 1880 naar ontwerp van architect Jules De Rave. Zeven traveeën brede voorgevel van hardsteen met vijf bouwlagen. Afgesnuite hoektravee met identieke opstand als middenrisaliet en gelijkaardige zijgevels van één travee.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: De Raeve [online] https://id.erfgoed.net/personen/1495 (Geraadpleegd op )