Persoon

De Ridder, Gerard

ID
1499
URI
https://id.erfgoed.net/personen/1499

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Appartementsgebouw in art-decostijl

Jan Van Rijswijcklaan 83 (Antwerpen)
Appartementsgebouw in sobere art deco in opdracht van baron Robert de Kerchove d’Exaerde, naar een ontwerp van architect Gerard De Ridder uit 1925.


Bakkerij Veron

Paardenmarkt 80 (Antwerpen)
Bakkerij met bovenwoning in art-nouveaustijl op de hoek van Paardenmarkt en Kleine Kauwenberg, gebouwd in opdracht van Fl(orent) Veron, naar een ontwerp door de architect Gerard De Ridder uit 1916.


Beurs voor Diamanthandel

Pelikaanstraat 76-78 (Antwerpen)
Imposant eclectisch gebouw dat ontworpen werd in 1912 door J.R. Vanhoenacker en John Van Beurden, door de Eerste Wereldoorlog werd het pand pas in 1921 afgewerkt en officieel geopend.


Burgerhuis in art-nouveaustijl

Sanderusstraat 53 (Antwerpen)
Burgerhuis in gematigde art-nouveaustijl gebouwd in opdracht van de heer L. Peeters, naar een ontwerp door Gerard De Ridder uit 1911. Het gebouw is representatief voor het vroege oeuvre van de architect, wiens loopbaan kort na de eeuwwisseling van start was gegaan.


Burgerhuis in beaux-artsstijl

Vleminckveld 22 (Antwerpen)
Burgerhuis in beaux-artsstijl gebouwd in opdracht van Edmond Bastiaens-Ruys, naar ontwerp door de architect Gerard De Ridder uit 1906. Tot het project uitgevoerd in 1907, behoorde een koetshuis en paardenstal.


Burgerhuis in beaux-artsstijl

Lange Lozanastraat 53 (Antwerpen)
Burgerhuis in beaux-artsstijl gebouwd in opdracht van de verzekeringsmakelaar Emile Elebaers, naar een ontwerp door Gerard De Ridder uit 1907. Het gebouw is representatief voor het vroege oeuvre van de architect, wiens loopbaan kort na de eeuwwisseling van start was gegaan.


Eclectisch burgerhuis

Velodroomstraat 14 (Antwerpen)
In 1911 ontwierp architect Gerard De Ridder deze eclectische burgerwoning met achterliggende magazijnen voor Georges De Wersier, een koopman die op dat moment in de Oostenstraat 7 woonde, eveneens in Zurenborg.


Grote Markt en omgeving

Eikelstraat, Felix Timmermansplein, Florent Van Cauwenberghstraat, Grote Markt, Koning-Albertstraat, Rechtestraat, Vismarkt (Lier)
Na de verheffing van Lier tot stad in 1212, ontstond een nieuwe omwalling. De huidige Grote Markt vormde hierin een belangrijke kern waarop de hoofdstraten, die in verbinding stonden met de stadspoorten, samenkwamen.


Landhuis in cottagestijl

Marcel De Backerstraat 6 (Antwerpen)
Landhuis in cottagestijl in opdracht van Ch. Berger, naar ontwerp van architect Gerard De Ridder uit 1912.


Landhuis in cottagestijl

Marcel De Backerstraat 8 (Antwerpen)
Landhuis in cottagestijl te midden van een grote tuin, naar ontwerp van architect Gerard De Ridder uit 1912, in opdracht van de heer Schneider.


Landhuis in cottagestijl

Marcel De Backerstraat 12 (Antwerpen)
Landhuis in cottagestijl gebouwd in opdracht van W. Wirth, naar een ontwerp door de architect Gerard De Ridder uit 1912.


Papeteries De Ruysscher

Lombardenstraat 16 (Antwerpen)
Filiaal van de Société Anonyme Papeteries De Ruysscher, een gebouw in beaux-artsstijl naar een ontwerp door de architect Gerard De Ridder uit 1908. Het bedrijf met hoofdzetel in Brussel en papierfabrieken in Lembeek en Ensival, werd in 1899 opgericht, en later herdoopt tot Papeteries de Belgique.


Résidence Gounod

Gounodstraat 1, Mechelsesteenweg 146 (Antwerpen)
Herenhuis in eclectische stijl, volgens de bouwaanvraag uit 1887 opgetrokken in opdracht van de koopman Henri Oostendorp. Door de Société Foncière et Mobililière Privée Résidence Gounod, naar een ontwerp door de architect Gérard De Ridder uit 1933 verhoogd en uitgebreid met een appartementsgebouw in art-decostijl.


Villa in cottagestijl

Maria-Theresialei 16 (Antwerpen)
Villa in cottagestijl gebouwd in opdracht van de heer Bosmans, naar een ontwerp door architect Gerard De Ridder uit 1927.


Thema's

Ontwerper van

Vismarkt


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: De Ridder [online], https://id.erfgoed.net/personen/1499 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.