Persoon

De Ridder, Julien

ID
1501
URI
https://id.erfgoed.net/personen/1501

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Gedenkteken Koning Albert I

Kustweg (Nieuwpoort)
Reusachtig gedenkteken, opgericht als een blijvende hulde aan alle Belgische frontsoldaten en hun aanvoerder, de 'Ridder-Koning' Albert I. Het gedenkteken, naar ontwerp van Julien De Ridder, met ruiterstandbeeld en bas-reliëfs naar ontwerp van Karel Aubroeck, werd op 24 juli 1938 onthuld.


Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw van Zeven Smarten

Lostraat (Machelen)
Georiënteerde, landelijke zaalkerk in neo-romaanse stijl, gemarkeerd door een sober lijnenspel en dito vormgeving, gebouwd in 1928-1929 naar een ontwerp van architect Juliaan De Ridder, in de kerk een orgel van de hand van Jules Anneessens-Tanghe.


Parochiekerk Sint-Catharina en Sint-Cornelius

Kerktorenstraat (Machelen)
Georiënteerde longitudinale kruiskerk in Brabantse gotiek, bedevaartkerk met bouwjaren tussen circa 1400 en 1543 en aanpassingen in de 17de en 18de eeuw, gelegen op een ommuurde hoogte.


Sluizencomplex De Ganzenpoot met oorlogsgedenktekens

Sluizen (Nieuwpoort)
Sluizencomplex uit 1876-78, aangelegd ter hoogte van Nieuwpoort-Stad. Na de Eerste Wereldoorlog, oprichting in de nabijheid van het sluizencomplex van een reeks gedenktekens ter nagedachtenis van de gesneuvelden en de rol van militaire eenheden of personen.


Thema's

Ontwerper van

Lostraat

Nieuwpoort-Stad


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: De Ridder [online], https://id.erfgoed.net/personen/1501 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.