Vader van architect Henri De Roeck. Gemeente-architect van Berchem tot 1929.
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)
Statiestraat 15 (Antwerpen)
Origineel winkelhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder pseudo-mansardedak; neoclassicistisch getinte eclectische stijl van circa 1905-10.
Maarschalk Gérardstraat 27 (Antwerpen)
Burgerhuis beaux-artsstijl naar een ontwerp door de architect Charles De Roeck uit 1899. Opdrachtgever was de heer J. Corstiaens-Parein, die in 1897 door De Roeck al een woning had laten bouwen in de Transvaalstraat.
Haantjeslei 138 (Antwerpen)
Burgerhuis in eclectische stijl gebouwd in opdracht van Jules de l’Escaille, naar een ontwerp door Charles De Roeck uit 1912. Het gebouw is representatief voor het oeuvre van de architect uit het decennium vóór de Eerste Wereldoorlog, gekenmerkt door een veeleer conventioneel karakter. Hij was actief vanaf omstreeks 1880 tot midden jaren 1920, met name in zijn woonplaats Berchem.
Jan Blockxstraat 17 (Antwerpen)
Burgerhuis in eclectische stijl gebouwd in opdracht van de heer V. Stradling, naar een ontwerp door Charles De Roeck uit 1905. Het gebouw is representatief voor het oeuvre van de architect uit het decennium vóór de Eerste Wereldoorlog, gekenmerkt door een veeleer conventioneel karakter. Hij was actief vanaf omstreeks 1880 tot midden jaren 1920, met name in zijn woonplaats Berchem.
Transvaalstraat 48 (Antwerpen)
In 1897 ontwierp bouwmeester Ch. De Roeck dit burgerhuis in neo-Vlaamserenaissance-stijl. Dit pand telt drie ongelijke traveeën en twee bouwlagen onder leien mansardedak.
Schulstraat 48 (Antwerpen)
Burgerhuis in neoclassicistische stijl naar een ontwerp door de architect Charles De Roeck uit 1886, opgetrokken in 1887. Opdrachtgever was Guillaume-Joseph Baix (°Luik, 1852), destijds luitenant bij de generale staf, en tijdens de Eerste Wereldoorlog luitenant-generaal van de 1ste Legerdivisie.
Statiestraat 51 (Antwerpen)
Café in eclectische stijl op de hoek van Statiestraat en Victor Jacobslei, gebouwd in opdracht van brouwer-burgemeester Frans Van Hombeeck, naar een ontwerp door de architect Charles De Roeck uit 1903.
De Fourneaustraat 12-16 (Antwerpen)
Symmetrische eenheidsbebouwing van drie burgerhuizen in neoclassicistische stijl, gebouwd in opdracht van de heer P. Roose, naar een ontwerp door de architect Charles De Roeck uit 1901.
De Lescluzestraat 13-17 (Antwerpen)
Neoclassicistische huizen volgens bouwaanvraag van 1889 opgetrokken door metser-aannemer Petrus De Ley, in opdracht van Constant De Craeker.
Biartstraat 33 (Antwerpen)
Burgerhuis met achterliggend koetshuis in eclectische stijl met neo-Vlaamserenaissance-inslag, gebouwd in opdracht van de heer J. Sioen naar een ontwerp door de architect Charles De Roeck uit 1900.
Cogels-Osylei 88 (Antwerpen)
Het pand dat de hoek vormt van de Cogels-Osylei en de Guldenvliesstraat werd rond 1904 gebouwd naar ontwerp van Ch. De Roeck, als caféhuis voor F. Van Hombeeck, brouwer en burgemeester van Berchem.
Frederik de Merodestraat 1, Kardinaal Mercierlei 2-6 (Antwerpen)
Geheel van vier burgerhuizen in eclectische stijl, gebouwd in opdracht van de heer Ed. Perremans, naar een ontwerp door de architect François Toen uit 1900.
Jozef Balstraat 6 (Antwerpen)
L-vormig schoolgebouw naar ontwerp van Ch. De Roeck, in 1904 geopend als gemeenteschool voor jongens; palend aan en sedert 1973 gefusioneerd met meisjesschool Jozef Balstraat.
Generaal Drubbelstraat 4 (Antwerpen)
Neogotische kapel van Onze-Lieve-Vrouw van Barmhartigheid, waarvoor bouwaanvraag van 1892 naar ontwerp van Ch. De Roeck.
De Merodelei, Kardinaal Mercierlei, Le Grellelei (Antwerpen)
Gelegen in oud Berchem tussen de Generaal Lemanstraat en de Grotesteenweg. Bestond reeds circa 1560 en werd toen Kapellelei geheten naar de Heilige Kruiskapel ter hoogte van hetv Frederik de Merodeplein; huidige naam sedert 1919.
Arthur Sterckstraat 59-61 (Antwerpen)
Kleuterschool met neoclassicistisch toegangsgebouw met bestuurderswoning, oorspronkelijk onderdeel van een eenheidsbebouwing van zes woningen naar een ontwerp door de architect Jos Wilrycx uit 1897, gebouwd in opdracht van de aannemers Gebroeders Van Horenbeeck. Achterin gelegen schoolgebouw naar een ontwerp door de gemeentelijk architect Charles De Roeck uit 1921, geopend in 1923.
Terlinckstraat 2 (Antwerpen)
Neoclassicistisch winkelhuis, gebouwd in opdracht van brouwer Oscar De Lescluze, naar een ontwerp door de architect Charles De Roeck uit 1888. Tussen 1902 en 1924 in drie fasen verbouwd en uitgebreid tot architectenwoning en -kantoor door Jan De Vroey.
Transvaalstraat 16 (Antwerpen)
Deze grote woning is het resultaat van vier bouwfases, waarin een kleine woning uit 1888, naar ontwerp van Charles De Roeck, telkens werd uitgebreid.
Willem Van Laarstraat 19-21 (Antwerpen)
School en onderwijzerswoning naar ontwerp van Eugeen Gife, met een monumentale, symmetrisch opgebouwde straatgevel van negen traveeën.
Ferdinand Coosemansstraat 145 (Antwerpen)
Neogotische pastorie van Sint-Hubertus, 1906, naar ontwerp van Ch. De Roeck. Huis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak.
Theophiel Roucourtstraat 14-20 (Antwerpen)
Homogeen woningrijtje bestaande uit vier burgerhuizen van hetzelfde type in neoclassicistische stijl, opgetrokken tussen 1896 en 1900.
Floraliënlaan 400 (Antwerpen)
Rust- en Verzorgingstehuis van 1922-25, naar ontwerp van J. De Vroey en Ch. De Roeck; latere uitbreidingen en aanpassingen. Symmetrisch opgevat complex met centrale neogotische kapel.
Jozef Balstraat 6-8 (Antwerpen)
L-vormig schoolgebouw naar ontwerp van Ch. De Roeck, in 1911 geopend als gemeenteschool voor meisjes; palend aan en sedert 1973 gefusioneerd met jongensschool Batkinstraat.
Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: De Roeck [online], https://id.erfgoed.net/personen/1508 (geraadpleegd op ).
Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed
Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.