Persoon

De Roy, Jean

ID: 1522   URI: https://id.erfgoed.net/personen/1522

Beschrijving


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Eldorado

Kerkstraat 251 (Grimbergen)
Bakstenen rijhuis van twee bouwlagen onder doorlopend pannen zadeldak, uit het begin van de 20ste eeuw, waarvan de begane grond in de jaren 1920 verbouwd werd tot een woongedeelte, een café in pakketbootstijl en een danszaal in beaux-artsstijl.


Parochiekerk Sint-Stefanus

Dorp zonder nummer (Asse)
Georiënteerde longitudinale kruiskerk in classicistische stijl, opgetrokken in de periode 1754-1758 op kosten van de abdij van Affligem. Tot op heden omgeven door een deels bewaard, ommuurd kerkhof.


Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekt Ontvangen en omringend kerkhof

Nieuwbaan 75 (Merchtem)
Neogotische parochiekerk gebouwd naar ontwerp van Gustave Hansotte, kadastraal geregistreerd in 1880 en vergroot met één travee in 1903, achterin op het ontruimde kerkhof is een Mariagrot uit eind 19de eeuw, evenals een recent oorlogsmonument.


Burgerhuis

August De Boeckstraat 73 (Merchtem)
Burgerhuis met art-decovormgeving, lijstgevel verlevendigd door de hoger opgetrokken deurtravee en afgeronde erker van de bovenverdieping, kadastraal geregistreerd in 1936 en gebouwd naar ontwerp van architect Jean De Roy.


Vrije meisjesschool

Gasthuisstraat 15 (Merchtem)
Voormalige vrije meisjesschool, opgericht in 1875 en uitgebreid in 1933, tot het huidige uitzicht in 1938 aangepast naar ontwerpplannen van architect Jean De Roy.


Burgerhuis naar ontwerp van Jean De Roy

Koning Albertstraat 65 (Merchtem)
Modernistisch getint burgerhuis van drie traveeën en tweeënhalve bouwlaag onder zadeldak, gebouwd naar ontwerp van de Merchtemse architect Jean De Roy en kadastraal geregistreerd in 1940.


Burgerhuis

Reedijk 13 (Merchtem)
Burgerhuis in nieuwe zakelijkheid met invloeden van de art-decostijl, kadastraal geregistreerd in 1934, het pand is gesigneerd in de plint "JEAN DE ROY/ ARCHITEKT".


Burgerhuis naar ontwerp van Jean De Roy

Stoofstraat 24 (Merchtem)
Burgerhuis in art deco, gebouwd in opdracht van wisselagent Jan Frans Saerens en zijn echtgenote Elvire Van Hamme, kadastraal geregistreerd in 1935. De woning is een ontwerp van de Merchtemse architect Jean De Roy.


Villa

Poverstraat 4 (Merchtem)
Op een heuvel gelegen villa van drie traveeën en twee bouwlagen onder een hoog schilddak met kleine dakkapel, in 1935 gebouwd naar ontwerp van de Merchtemse architect Jean De Roy.


Begraafplaats Merchtem

Brusselsesteenweg 63 (Merchtem)
Ommuurde en deels omhaagde begraafplaats op een rechthoekige plattegrond, in gebruik genomen omstreeks 1905.