Persoon

De Schilder, Leon

ID
1534
URI
https://id.erfgoed.net/personen/1534

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis

Vredekaai 10 (Zelzate)
Woning met symmetrisch opgebouwde voorgevel met twee rondboogdeuren en brede centrale venstertravee, gebouwd in 1935 naar ontwerp van L. De Schilder.


Burgerhuis

Hoogstraat 6 (Assenede)
Burgerhuis met oudere kern mogelijk van twee kleine huizen, heden een dubbelhuis met gecementeerde, art-decogetinte voorgevel uit de jaren 1920, naar verluidt naar ontwerp van architect Leon De Schilder ter vervanging van een sobere bepleisterde en witgeschilderde lijstgevel. In de binnentuin bevindt zich een merkwaardig rond gemetseld toiletgebouwtje. Achteraan, witgekalkt koetshuis en paardenstal met nog behouden hardstenen voederbakken en ruif.


Burgerhuis ontworpen door L. De Schilder

Koning Albertlaan 200 (Gent)
Burgerhuis met neoclassicistische ornamentiek, gebouwd volgens een bouwaanvraag van 1924 naar ontwerp van architect L. De Schilder, in opdracht van J. de Moerloose. Enkelhuis van drie traveeën en drie bouwlagen boven een souterrain onder een zadeldak.


Gemeentelijke jongensschool

Leegstraat 4 (Zelzate)
Schoolgebouw in neoclassicistische architectuur in U-vorm, gebouwd in 1877 naar ontwerp van E. de Perre-Montigny, in 1925 achteraan uitbreidingen volgens bouwplannen van L. De Schilder.


Neoclassicistisch burgerhuis

Scheldestraat 97 (Gent)
Dit burgerhuis in een sobere neoclassicistische stijl werd in 1905 ontworpen door architect Leon De Schilder, in opdracht van F. Van Branteghem. De rijwoning telt twee ongelijke traveeën en drie bouwlagen onder een asymmetrisch pannen dak en is voorzien van een bepleisterde en geschilderde lijstgevel.


Villa naar ontwerp van Leon De Schilder

Patijntjestraat 131 (Gent)
Ver achterin gelegen villaatje met omringende tuin, daterend van 1914 en naar verluidt gebouwd met afbraakmateriaal van de Gentse wereldtentoonstelling van 1913.


Winkelpand

Westkade 15 (Zelzate)
Hoekhuis met twee bouwlagen onder plat dak, afgekante hoektravee met winkelingang, gebouwd in 1928 naar ontwerp van L. De Schilder, werkplaatsen vergroot in 1933.Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: De Schilder [online], https://id.erfgoed.net/personen/1534 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.