Persoon

De Smet, Hyppolyte

ID
1551
URI
https://id.erfgoed.net/personen/1551

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Gemeenteschool

Kerkstraat 9 (Kaprijke)
Voormalige gemeenteschool, van circa 1910 tot 1940 ook in gebruik genomen als gemeentehuis, nu onder andere bibliotheek. Schoolcomplex met drie bouwblokken.


Gesticht Sint-Vincentius a Paulo en kapel

Moeie 18 (Eeklo)
Klooster en kapel van het Gesticht Heilige Vincentius a Paulo, dat opklimt tot 1839 naar plannen van de Eeklose architect Hypoliet De Smet. Aan Koning Albertstraat kloostervleugel van twaalf traveeën en twee bouwlagen onder een zadeldak van 1839, uitgebreid in 1877. Links aansluitende kapel van 1855 naar de plannen van beeldhouwer Pierre de Vigne-Quyo. Ten oosten aanzet van de vroegere haakse ziekenzaalvleugel. Aan de kant van Moeie bevindt zich nog een deel van de aangelegde tuin met onder meer Heilig Hartbeeld en Mariagrot.


Parochiekerk Sint-Niklaas

Kerkstraat 2 (Sint-Laureins)
De sobere Sint-Niklaaskerk, opgericht na de definitieve grensbepaling, werd gebouwd in 1670-1672. De 17de-eeuwse constructie werd onder het beheer van de invloedrijke Gentse Sint-Pietersabdij eind 18de eeuw verrijkt en midden 19de eeuw uitgebreid. Het omringende kerkhof met nog deels aanwezige oude taxushaag, de 19de-eeuwse calvariekapel en de oude graftekens, vormt een historische eenheid met de kerk.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: De Smet [online] https://id.erfgoed.net/personen/1551 (Geraadpleegd op )