Collectief

Govaert & Vanhoutte architects

ID
159
URI
https://id.erfgoed.net/personen/159

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Fort Napoleon

Vuurtorenweg zonder nummer (Oostende)
* Vuurtorenweg z.nr. <italic>Fort Napoleon</italic>, oorspronkelijk z.g. "Fort Impérial". Beschermd als monument bij K.B. van 6/07/1976; omgeving van het fort beschermd als landschap bij zelfde K.B. Historiek.Vesting gelegen in de duinen ten oosten van de havengeul; gebouwd tussen 1810 en begin 1814 in opdracht van Napoleon in het kader van zijn plannen voor een invasie van Engeland. Oor


Klokhofstede

Rijselstraat 247 (Brugge)
In oorsprong historische hoeve, reeds aangeduid op de kaart van Ferraris (1770-1778); circa 2000 is het bewaarde boerenhuisvolume geïntegreerd bij een nieuwbouw - ter vervanging van een klein stalvolume - en in gebruik genomen als bedrijfsruimte, het geheel naar een ontwerp van architecten Govaert-Vanhoutte (Sint-Michiels-Brugge).


Politiegebouw

Sint Maartensplein 15B (Koekelare)
Ook "Millenniumvleugel" genoemd, van 1994-1996. Gelegen binnen het beschermde dorpsgezicht (omgeving van het brouwershuis). De vormgeving met de ronde wand suggereert de omarming van enerzijds de brouwerij en anderzijds het Fransmansmuseum. Het gebouw vormt het sluitstuk van het renovatieproject van de brouwerijsite. Het gebouw werd ontworpen door architect Erik Van Biervliet (Brugge) in samenwerking met het bureau Govaert-Vanhoutte (Brugge).


Villa

Torhoutsestraat 338 (Oostkamp)
Torhoutsestraat nr. 338. Hedendaagse woning gelegen in het zuiden van de wijk Baliebrugge, opgetrokken in 2001 naar een ontwerp van het architectuurburo Govaert en Vanhoutte (Sint-Michiels-Brugge). Gebouwd als kijkwoning met geïntegreerde showroom, doch reeds in 2006 vertikaal opgesplitst in twee wooneenheden met nieuw ontwerp voor een tweede ingang voor de linkerhelft van het gebouw. Ind


Thema's

Ontwerper van

Langerei

Noordomstraat

Noordstraat


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Govaert & Vanhoutte architects [online] https://id.erfgoed.net/personen/159 (Geraadpleegd op )