Persoon

De Vloed, Georges Joseph

ID
1599
URI
https://id.erfgoed.net/personen/1599

Beschrijving

Zoon van de schrijnwerker Edmundus De Vloed (Melle, 1861-Melle, 1926), vader van de architecten Piet De Vloed en Edmond De Vloed. Mogelijk oudere broer van architect Robert De Vloed.


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Bloemistenhuis

Achterstraat 27 (Laarne)
Opvallend bloemistenhuis uit het interbellum. Villa volgens bouwplan van 1930 gebouwd bij bestaande achterliggende bloemisterij in opdracht van Jozef De Kezel naar ontwerp van architect Georges De Vloed.


Burgerhuis

Geraardsbergsesteenweg 10 (Melle)
Rijhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder pseudomansardedak, met geometriserende bak- en natuurstenen lijstgevel met art-deco-inslag. Volgens opschrift sluit- en gevelsteen daterend van 1929 en naar ontwerp van architect Georges De Vloed.


Dokterswoning

Gemeenteplein 10 (Melle)
Verbouwing van een bestaand rijhuis tot dokterswoning in de tweede helft van de 20ste eeuw naar ontwerp van architect G. De Vloed. Gele bakstenen voorgevel aansluitend bij de nieuwe zakelijkheid. Gekleurde glas-in-loodramen met geometrische motieven, in de deurportiek met dokterssymbool.


Instituut Mariagaard

Oosterzelesteenweg 80 (Wetteren)
Achterin gelegen gebouwencomplexen in regionalistische stijl met grote begraasde voortuinen met 3 verscholen schuilkelders. Langgestrekt hoofdgebouw, de oorspronkelijke landbouwschool voor jongens van 1922, opgetrokken op U-vormige plattegrond, oorspronkelijk met volledig symmetrische aanleg met korte midden- en lange zijvleugels aan de westzijde. Ten oosten van het hoofdgebouw is het vroegere complex van de middelbare landbouwhuishoudschool voor meisjes uit 1921 gelegen. Kapel, gebouwd in 1921-22, in 1943 omgebouwd tot turnzaal en in 1946 opnieuw als kapel ingericht.


Pastorie Sint-Martinusparochie

Dorpsplein 6 (Wetteren)
Hoofdgebouw op rechthoekig grondplan van het dubbelhuistype, met vijf traveeën met twee bouwlagen afgedekt door pannen schilddak. Met de bouw in 1963 van een nieuwe woning voor de pastoor aan de overzijde van het dorpsplein ten zuiden van de kerk, verloor de oude pastorie van 1772 haar functie; in 1965-1966 sterk verbouwd.


Sint-Jozefskerk

Edixvelde 50A (Aalst)
Kerk, opgericht in 1958-61 naar ontwerp van architect G. De Vloed.


Sint-Sebastiaanskapel

Heksteelstraat zonder nummer (Brakel)
Achthoekige bakstenen kapel onder overstekend pannen tentdak met kruisbekroning, gebouwd in 1948 naar ontwerp van architecten P. en G. De Vloed.


Twee interbellumwoningen naar ontwerp van Georges De Vloed

Koning Boudewijnstraat 63-65 (Gent)
Ensemble van twee onderkelderde woningen in spiegelbeeldschema, gebouwd in opdracht van Jules Beké naar ontwerp van architect Georges De Vloed (Melle) van 1938, opgetrokken in modernistische interbellumarchitectuur met parement van gele baksteen in halfsteensverband op een plint van rode baksteen.


Villa

Stationsstraat 172 (Wichelen)
Villa, gebouwd in 1924 in opdracht van boomkweker J. Van Herreweghe en naar ontwerp van architect Georges De Vloed. Alleenstaand burgerhuis van rode baksteen in eclectische stijl van twee bouwlagen en drie traveeën, onder afgewolfde daken met kunstleien.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: De Vloed [online] https://id.erfgoed.net/personen/1599 (Geraadpleegd op )