Persoon

De Vos, Leo

ID
1620
URI
https://id.erfgoed.net/personen/1620

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Kasteel Buerstede

Antwerpsesteenweg 19 (Aartselaar)
Neoclassicistisch kasteel op rechthoekige plattegrond, gelegen in beboomde tuin met oorspronkelijk vierkante omgrachting en gebouwd door de Familie de Crane d'Heysselaer in 1842; in de eerste helft van de 20ste eeuw met derde bouwlaag verhoogd. Poort aan de oostzijde, duiventorentje aan de westzijde.


Kasteel van Ham

de Maillé de la Tour Landrylaan 1-2, 3 (Steenokkerzeel)
Waterslot, rechthoekig massief in plaatselijke zandsteenbouw geflankeerd door vier hoektorens, opgetrokken tussen 1490 en 1505, met restanten van U-vormig neerhof uit 1648 en gerestaureerde conciërgerie gedateerd 1924.


Sint-Jozefscollege

Pontstraat 7, 11-13 (Aalst)
Het Sint-Jozefscollege werd in 1619 gesticht en bestaat uit 17de-eeuwse college- en klasgebouwen, een 18de-eeuwse kerk en internaatsvleugel, een 19de-eeuwse refter met muurschilderingen uit begin 20ste eeuw en enkele uitbreidingen en verbouwingen waaronder een modernistische vleugel uit 1937.


Villa

Schaliënhoefdreef 97 (Schilde)
Villa van 1955 naar ontwerp van L. De Vos en Jacques Kint.


Villa Finis Terrae

Brakelmeersstraat 52 (Sint-Martens-Latem)
Moderne villa gebouwd in opdracht van een kunstenaar door architecten L. De Vos en J. Kint in 1963-65.


Villa The Haddock

Lommergang 2 (Knokke-Heist)
"Haddock", villa gebouwd in 1967-1968 als minimale vakantiewoning naar ontwerp van de Gentse interieurarchitect Jacques Kint (° 1923) in samenwerking met architect Leo De Vos (Brussel), opgetrokken door de bouwonderneming "Bouwbeton" (Meulebeke).


Woning Boute

Oranjerielaan 17 (Gent)
Vrijstaande woning in laat-modernistische stijl, die in het straatbeeld opvalt door haar strakke en sobere vormgeving. De bouwaanvraag werd goedgekeurd in 1959 en was een ontwerp van architect Leo De Vos voor het Studiebureau voor Architectuur en Stedenbouw, met Jacques Kint als raadgevend ingenieur en Maurits Van Saene voor het ‘col.des.’, vermoedelijk het ‘colour design’ of de binneninrichting. De compacte, vrijstaande, deels onderkelderde woning is opgebouwd uit een terugspringend, balkvormig volume van één bouwlaag met souterrain en een vooruitspringend, bijna kubusvormig volume van twee bouwlagen.



Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: De Vos [online] https://id.erfgoed.net/personen/1620 (Geraadpleegd op )