Persoon

De Vroey, Léon

ID: 1630   URI: https://id.erfgoed.net/personen/1630

Beschrijving

Léon De Vroey is de zoon van architect Jan De Vroey.


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Appartementsgebouw in art-decostijl

Mechelsesteenweg 205 (Antwerpen)
Appartementsgebouw in zakelijke art-decostijl, opgetrokken in opdracht van de weduwe Béliard-Wittemans, naar een ontwerp door ingenieur-architect Léon De Vroey uit 1937. Het complex telt dertien appartementen en een conciërgewoning.


Bedrijfsgebouwen The Antwerp Telephone and Electric Works (ATEA)

Belpairestraat 20, Coveliersstraat 2 (Antwerpen)
De Ateliers de Téléphonie et d'Electricité, opgericht circa 1890 werden ondergebracht in de vroegere werkplaatsen Coveliers.


Flatgebouw in art-decostijl

Helmstraat 129-131 (Antwerpen)
Flatgebouw van vier bouwlagen onder plat dak, uit het tweede kwart van de 20ste eeuw, naar ontwerp van Léon De Vroey.


Geheel van een appartementsgebouw en zes eengezinswoningen

Mechelsesteenweg 119-121 (Antwerpen)
Geheel gevormd door een appartementsgebouw en zes eengezinswoningen in art-decostijl, naar ontwerpen door de architect Jan De Vroey en ingenieur-architect Léon De Vroey uit 1934. Vader Jan De Vroey tekende voor het appartementsgebouw, zoon Léon die het geheel voltooide voor de aanpalende rij eengezinswoningen.


Hof van Liere

Prinsstraat 13 (Antwerpen)
Stadspaleis met binnenkoeren, tuinen en galerijen in Brabants-Gotische stijl, tussen 1515 en 1520 gebouwd door burgemeester Arnold van Liere. Jezuïtencollege van 1607 tot 1773. Militair Hospitaal van 1794 tot 1910, Sint-Ignatiushandelshogeschool vanaf 1929.


Meergezinswoning in art-decostijl

Doornelei 7 (Antwerpen)
Meergezinswoning in art-decostijl gebouwd in opdracht van de diamantair Gustave Alexander, naar een ontwerp door de architect Léon De Vroey uit 1929. De half vrijstaande rijwoning met een gevelbreedte van drie traveeën, telt drie bouwlagen onder een pseudo-mansarde.


Tearoom Blumer

Meir 6 (Antwerpen)
Tearoom in beaux-artsstijl, naar een ontwerp door de architect Joseph Hertogs uit 1919. Opdrachtgever was Emile Lauwers, toenmalig uitbater van "Blumer", volgens het briefhoofd "patissier, glacier, confiseur, tearoom en restaurant".


Thema's

Ontwerper van

Hof ter Schriecklaan