Persoon

De Vuyst, Prosper

ID
1633
URI
https://id.erfgoed.net/personen/1633

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis

Warandelaan 67-68 (Wetteren)
Tweegezinswoning met kleine voortuin, afgesloten met geschilderde sierbetonplaten en ijzeren hekwerk op muurtje. Volgens het kadasterarchief opgetrokken in 1929, teruggaand op een veel kleinere woning van 1908. In 1933 ingrijpend vergroot met een linkervleugel en verbouwd naar een ontwerp van architect Prosper De Vuyst.


Burgerhuis

Victor Van Sandelaan 50 (Wetteren)
Burgerhuis uit 1932, naar de plannen van architect Proser De Vuyst. Enkelhuis van twee bouwlagen en twee traveeën onder geknikt leien zadeldak met dakkapel. Gevel in gele baksteen gecombineerd met enkele bepleisterde vlakken, op een hoge natuurstenen plint.


Kapel voor Maria, hulp der christenen

Wegvoeringstraat zonder nummer (Wetteren)
Kapel met ommegang en grafkapel van de familie Bracke – Van Geert. Vrijstaand gebouw, noord-zuid georiënteerd in een moderne neogotische stijl naar ontwerp van architect Prosper De Vuyst van 1939 en bekostigd door de familie Bracke – Van Geert.


Villa met werkhuis

Adolf Papeleustraat 81 (Wetteren)
Villa met werkhuis van boomkwekerij Duytschaever- Praet volgens gevelopschrift. Villa gebouwd in opdracht van weduwe J.B. Duytschaever naar ontwerp van architect Pr. De Vuyst van 1933. In U-vorm opgestelde gebouwen bestaande uit hoger gelegen villa in baksteenbouw onder steil zadeldak met voortuin; gekasseide koer en dwarsschuur.


Woon- en handelshuis

Nieuwstraat 1 (Wetteren)
Interbellumwoning, opgetrokken van bruine baksteen, met drie traveeën en drie bouwlagen onder schilddak. Symmetrische gevelopstand met geaccentueerde pui met parement van zwarte faiencetegels en geaccentueerde centrale traptravee.