Persoon

De Weerdt, Emile

ID
1652
URI
https://id.erfgoed.net/personen/1652

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Bankgebouw

Kouter 175-178, Kouterdreef 2-10 (Gent)
Zij- en achtergevel van een bankgebouw in neo-Lodewijk XVI-stijl: in de afgeronde hoektravee gesigneerd en gedateerd "E. De Weerdt architecte 1914".


Burgerhuis

Henegouwenstraat 13-21 (Gent)
Enkelhuis van drie traveeën en vier bouwlagen uit het begin van de 20ste eeuw naar ontwerp van architect E. De Weerdt. Witte geglazuurde bakstenen lijstgevel verrijkt met hardsteen; voornamelijk neoclassicistische ornamenten met vermenging van Jugendstilgetinte bloempanelen.


Burgerhuis

Koning Albertlaan 31 (Gent)
Ruim burgerhuis van drie traveeën met drie bouwlagen, uit eerste kwart 20ste eeuw.


Burgerhuis naar ontwerp van Emile De Weerdt

Tentoonstellingslaan 32 (Gent)
Onderkelderd burgerhuis in neo-Lodewijk XVI-stijl volgens bouwaanvraag van 1915 opgericht in opdracht van juffrouw Cl. De Kneef naar ontwerp van architect Emile De Weerdt. Het enkelhuis heeft twee traveeën en drie bouwlagen onder een pseudo-mansardedak met dakkapel onder gebogen fronton met pijnappelbekroning en een oeil-de-boeuf.


Burgerhuis ontworpen door Emile De Weerdt

Parklaan 33 (Gent)
Burgerhuis met dubbelhuisopstand ontworpen door Emile De Weerdt in 1901.


Burgerhuis ontworpen door Emile De Weerdt

Parklaan 42, 42A-E (Gent)
Burgerhuis van twee traveeën met twee bouwlagen en zadeldak (pannen), volgens bouwaanvraag naar ontwerp van architect Emile De Weerdt van 1898.


Drie burgerhuizen ontworpen door Emile De Weerdt

Krijgslaan 2, Parklaan 1-3 (Gent)
Drie burgerhuizen in beaux-artsstijl ontworpen door Emile De Weerdt tussen 1922-1924.


Eenheidsbebouwing van burgerhuizen

Koningin Astridlaan 12-22 (Gent)
Eenheidsbebouwing van zes nagenoeg identieke burgerhuizen naar ontwerp van Emile De Weerdt, volgens bouwaanvraag van 1909 opgetrokken in opdracht van Victor Carpentier.


Eenheidsbebouwing van zeven burgerhuizen ontworpen door Emile De Weerdt

Parklaan 5-23, 7A, 9A-H, 9K, 11A-H, 11K, 15A-H, 15K (Gent)
Eenheidsbebouwing van zeven burgerhuizen ontworpen door Emile De Weerdt in 1898.


Ensemble

Land van Waaslaan 171-175 (Gent)
Deze twee burgerwoningen in de Land Van Waaslaan 171 en 173–175 werden als ensemble ontworpen in art-decostijl door de Gentse architect Emile De Weerdt in 1929. De opdrachtgever was Georges Vercoutere, nijveraar van beroep en wonende in Onderbergen 28, Gent.


Herenhuis ontworpen door E. De Weerdt

Kortrijksesteenweg 584, 586A (Gent)
Opvallend semi-losstaand art-nouveauherenhuis, volgens de bouwaanvraag naar ontwerp van architect E. De Weerdt, van 1900. Algemeen vrij klassieke dubbelhuisopstand, drie traveeën en twee bouwlagen onder rechts afgewolfd zadeldak.


Hoekhuis

Papegaaistraat 48 (Gent)
Hoekhuis van drie bouwlagen met tentdak, volgens archiefstukken van 1915 naar ontwerp van architect E. De Weerdt. Bepleisterde en beschilderde lijstgevels: voorgevel van drie traveeën met dubbelhuisopstand, afgeschuinde hoektravee en rechts zijgevel van drie traveeën, met neoclassicistische inslag.


Katoenspinnerij S.A. Galveston

Hurstweg 8 (Gent)
Voormalige katoenspinnerij "S.A. Galveston", opgericht circa 1910, opgenomen in het UCO-consortium in 1955.


Maalderij De Nieuwe Molens

Kolenkaai 62-63, 64-66, 70, Leopold II-laan 29, 33 (Brugge)
In 1911 opgericht naar ontwerp van architect Emile De Weerdt (Gent) op gronden reikend tot aan de Kolenkaai en de Nikolaas Gombertstraat. Complex bestaande uit een vleugel aan de Leopold II-laan onder meer met machinekamer, molen, stoomketel met schouw en opslagplaatsen aan de Kolenkaai, indertijd verbonden door een spoorweg langs het water. Bijgebouwen onder meer met kantoren en conciërgewoning aan de Nikolaas Gombertstraat.


Maalderij De Nieuwe Molens van Gent en Brugge

Tondelierlaan 1-25, 1A (Gent)
Stichting in 1897 van zogenaamd "Meunerie Duyckers & Conors, les nouveaux moulins". Reeds belangrijke uitbreiding in 1904, ook circa 1930 en tenslotte in 1958 en later.


Neoclassicistisch burgerhuis

Voldersstraat 15 (Gent)
Neoclassicistisch burgerhuis naar ontwerp van E. De Weerdt, met drie bouwlagen, twee traveeën en mansardedak (kunstleien) met dakkapel en dakvensters; daterend van circa 1900.


Stadswoning ontworpen door E. De Weerdt

Frans Rensstraat 29 (Gent)
Opvallende woning ontworpen door architect E. De Weerdt in 1907 in een fraaie Art Nouveau baksteenarchitectuur.


Vynckiersite

Nieuwevaart 51-53 (Gent)
Site van Vynckier, bedrijf van elektrisch schakelmaterieel, dat hier gevestigd is sinds 1937. Omvangrijk bedrijventerrein, dat voornamelijk de gebouwen van drie vroegere textielfabrieken groepeert: Parmentier, Van Hoegaerden & Cie, opgevolgd door Indiennerie, Teinturerie Gantoise en tenslotte de spinnerij Pipyn.


Thema's

Ontwerper van

Parklaan