Persoon

De Wilde, Maurice

ID: 1664   URI: https://id.erfgoed.net/personen/1664

Beschrijving


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Bloemistenvilla in nieuwe zakelijkheid

Antwerpse Steenweg 92 (Lochristi)
Grote rode bakstenen bloemistenvilla in nieuwe zakelijkheid naar verluidt gebouwd in 1932-1933 naar ontwerp van architect Maurice De Wilde.


Generalaat van de Broeders van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes

Sint-Jozefstraat 1, 1A (Gent)
Generalaat, kadastraal geregistreerd in 1936, ontworpen in art deco in opdracht van de Vereniging van de Congregatie der Broeders van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes. Het pand werd volgens het kadaster in 1964 uitgebreid met een achterliggende vleugel. Gelegen in de site van het Glorieux-instituut.


Kasteeldomein Succa

Volderrede 52-56 (Destelbergen)
Domein van 17 hectare met park, bossen en dreven begrepen tussen de Volderrede (ten oosten), de Kwadenplasstraat en Gentstraat (ten noorden) en de Zevensterrede (ten westen).


Sint-Jan-Berchmans jongensnormaalschool

Sint-Jozefstraat 8 (Gent)
Sint-Jan-Berchmans jongensnormaalschool van de broeders van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes. Baksteenbouw met plat dak in Nieuwe Zakelijkheid van 1936-38 naar ontwerp van architect Maurice De Wilde.


Technisch Instituut Depoorter

Sint-Pietersnieuwstraat 6 (Ronse)
Voormalig Sint-Vincentiusgesticht sinds 1928 Glorieux Instituut met klooster van de broeders van Goede Werken, sinds 1888 broeders van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes genoemd, lagere school en Technisch Instituut Depoorter.


Villa Johanna

Antwerpse Steenweg 43 (Lochristi)
Ruime bakstenen villa met cottage-allures, daterend van 1926-1927 naar ontwerp van van architect Maurice De Wilde. Woonhuis van de voormalige handelsbloemisterij Demijer met ondiepe voortuin afgesloten door ijzeren leuning. Aangebouwde dienstwoning in aanverwante stijl.


Thema's