Persoon

De Wilde, Maurice

ID: 1664   URI: https://id.erfgoed.net/personen/1664

Beschrijving


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Sint-Jan-Berchmans jongensnormaalschool

Sint-Jozefstraat 8 (Gent)
Sint-Jan-Berchmans jongensnormaalschool van de broeders van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes. Baksteenbouw met plat dak in Nieuwe Zakelijkheid van 1936-38 naar ontwerp van architect Maurice De Wilde.


Villa Johanna

Antwerpse Steenweg 43 (Lochristi)
Zogenaamd "Villa Johanna" (zie opschrift in reliƫf op de deurportiek), woonhuis van de voormalige handelsbloemisterij Demijer gebouwd aan de hoek Lichtelarestraat met ondiepe voortuin afgesloten door ijzeren leuning. Ruime bakstenen villa met cottage-allures, daterend van 1926-1927 naar ontwerp van van architect Maurice De Wilde.


Bloemistenvilla in nieuwe zakelijkheid

Antwerpse Steenweg 92 (Lochristi)
Grote rode bakstenen bloemistenvilla in nieuwe zakelijkheid naar verluidt gebouwd in 1932-1933 naar ontwerp van architect Maurice De Wilde.


Technisch Instituut Depoorter

Sint-Pietersnieuwstraat 6 (Ronse)
Voormalig Sint-Vincentiusgesticht sinds 1928 Glorieux Instituut met klooster van de broeders van Goede Werken, sinds 1888 broeders van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes genoemd, lagere school en Technisch Instituut Depoorter.


Kasteeldomein Succa

Volderrede 52, 54, 56 (Destelbergen)
Domein van 17 hectare met park, bossen en dreven begrepen tussen de Volderrede (ten oosten), de Kwadenplasstraat en Gentstraat (ten noorden) en de Zevensterrede (ten westen).


Generalaat van de Broeders van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes

Sint-Jozefstraat 1, 1A (Gent)
Generalaat, kadastraal geregistreerd in 1936, ontworpen in art deco in opdracht van de Vereniging van de Congregatie der Broeders van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes. Het pand werd volgens het kadaster in 1964 uitgebreid met een achterliggende vleugel. Gelegen in de site van het Glorieux-instituut.