Persoon

De Wilde, Maurice

ID: 1664   URI: https://id.erfgoed.net/personen/1664


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Bloemistenvilla in nieuwe zakelijkheid

Antwerpse Steenweg 92 (Lochristi)
Grote rode bakstenen bloemistenvilla in nieuwe zakelijkheid naar verluidt gebouwd in 1932-1933 naar ontwerp van architect Maurice De Wilde.


Burgerhuis

Aannemersstraat 8 (Gent)
Dit burgerhuis met art-nouveau-inslag werd in 1914 ontworpen in opdracht van Alphonse Van den Bussche. De aannemers waren August Van Acker en Maurice De Wilde, en vermoedelijk was Maurice De Wilde eveneens de ontwerper. De bakstenen rijwoning telt twee ongelijke travee├źn en drie bouwlagen boven een souterrain, onder een asymmetrisch pannen zadeldak.


Burgerhuis

Aannemersstraat 18 (Gent)
Dit burgerhuis in een art-nouveaugetinte stijl werd in 1913 ontworpen in opdracht van Alphonse Van den Bussche. De plannen voor deze woning werden getekend door architect Maurice De Wilde. De rijwoning heeft een bepleisterde lijstgevel en telt twee ongelijke travee├źn en drie bouwlagen onder een asymmetrisch pannen zadeldak.


Generalaat van de Broeders van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes

Sint-Jozefstraat 1, 1A (Gent)
Generalaat, kadastraal geregistreerd in 1936, ontworpen in art deco in opdracht van de Vereniging van de Congregatie der Broeders van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes. Het pand werd volgens het kadaster in 1964 uitgebreid met een achterliggende vleugel. Gelegen in de site van het Glorieux-instituut.


Kasteeldomein Succa

Volderrede 52-56 (Destelbergen)
Domein van 17 hectare met park, bossen en dreven begrepen tussen de Volderrede (ten oosten), de Kwadenplasstraat en Gentstraat (ten noorden) en de Zevensterrede (ten westen).


Sint-Jan-Berchmans jongensnormaalschool

Sint-Jozefstraat 8 (Gent)
Sint-Jan-Berchmans jongensnormaalschool van de broeders van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes. Baksteenbouw met plat dak in Nieuwe Zakelijkheid van 1936-38 naar ontwerp van architect Maurice De Wilde.


Technisch Instituut Depoorter

Sint-Pietersnieuwstraat 6 (Ronse)
Voormalig Sint-Vincentiusgesticht sinds 1928 Glorieux Instituut met klooster van de broeders van Goede Werken, sinds 1888 broeders van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes genoemd, lagere school en Technisch Instituut Depoorter.


Villa Johanna

Antwerpse Steenweg 43 (Lochristi)
Ruime bakstenen villa met cottage-allures, daterend van 1926-1927 naar ontwerp van van architect Maurice De Wilde. Woonhuis van de voormalige handelsbloemisterij Demijer met ondiepe voortuin afgesloten door ijzeren leuning. Aangebouwde dienstwoning in aanverwante stijl.