Persoon

De Wispelaere, A.

ID: 1669   URI: https://id.erfgoed.net/personen/1669

Beschrijving


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis

Gulden-Vlieslaan 53 (Brugge)
Huis van twee traveeën en souterrain + drie bouwlagen onder zadeldak, gebouwd in 1908 naar ontwerp van architect A. De Wispelaere (Brugge). In 1914 naar ontwerp van architect "H. FONTEYNE" voorzien van eclectisch getint gevelparement.


Burgerhuis

Komvest 62 (Brugge)
Huis van vijf traveeën met hoger middendeel van drie bouwlagen onder schilddak en twee flankerende vleugels van twee bouwlagen onder zadeldaken, gedateerd 1908, zie sierankers naar ontwerp van architect A. De Wispelaere (Brugge).


Burgerhuis naar ontwerp van A. De Wispelaere

Koningin Elisabethlaan 74 (Brugge)
Combinatie van breed- en diephuis in neobarokstijl van 1900 naar ontwerp van architect A. De Wispelaere (Brugge).


Burgerhuis van 1908

Karel de Stoutelaan 14 (Brugge)
Bel-etagewoning van 1908 naar ontwerp van architect A. De Wispelaere (Brugge), met tot garage verbouwde kelderverdieping.


Burgerhuis van 1908

Karel de Stoutelaan 12 (Brugge)
Bel-etagewoning van 1908 naar ontwerp van architect A. De Wispelaere (Brugge), met garage in de Keizer Karelstraat. Bepleisterde, neoclassicistische lijstgevel met typische horizontale belijning.


Eclectisch burgerhuis

Koningin Elisabethlaan 76 (Brugge)
Eclectisch burgerhuis van twee ongelijke traveeën en drie bouwlagen onder deels gemansardeerd zadeldak (nok parallel aan de straat; mechanische pannen en leien), naar ontwerp van architect A. De Wispelaere (Brugge) en gedateerd "ANNO / 1899" in de cartouches.


Hoekhuis De Torre

Langerei 2 (Brugge)
Hoekhuis van vier en vier traveeën en twee bouwlagen onder kruisende zadeldaken (mechanische pannen).


Hoekhuis De Vossesteert

Vlamingstraat 92 (Brugge)
Diephuis van drie/twee + vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen). Trapgevel met 17de-eeuwse kern.


Rij stadswoningen

Vlamingdam 19-45 (Brugge)
Rij diep- en breedhuizen, op een licht achteruitspringende rooilijn, gebouwd na de afbraak van het Engels Seminarie in 1881.


Sint-Basiliuskapel en basiliek van het Heilig Bloed

Burg 13 (Brugge)
Gebouwencomplex gelegen in de zuidwesthoek van de Burg. Aan de zuidzijde, de dubbelkapel met beneden de Sint-Basiliuskapel en erboven de basiliek van het Heilig Bloed met de aansluitende Heilige-Kruiskapel ten zuiden; aan de westzijde, het haaks aansluitende eenheidsconcept met het trappenhuis van de basiliek links en de Criminele Griffie (Burg nummer 14) rechts; achter laatst genoemde, het museum en de conciërgerie uitziend op de Reie.


Thema's