Persoon

De Witte, Eugène

ID: 1676   URI: https://id.erfgoed.net/personen/1676

Beschrijving


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw

Grote Plaats zonder nummer (Lebbeke)
Onze-Lieve-Vrouwparochiekerk en bedevaartsoord van Onze-Lieve-Vrouw, Troosteres der Bedrukten. Imposant deels gotisch en barok kerkgebouw ingeplant aan de oostzijde van de Grote Plaats, oorspronkelijk omgeven door een ovaal ommuurd kerkhof dat in 1897 bij het dorpsplein gevoegd werd.


Decanale kerk van Onze-Lieve-Vrouw

Markt zonder nummer (Deinze)
Vlak bij de Leie, op de linker buitenbochtoever ingeplante geoosterde kerk met westgevel uitziend op de Markt en aanvankelijk met omringend ommuurd kerkhof.


Parochiekerk Heilige Joannes-Maria Vianney

Heizijdestraat zonder nummer (Lebbeke)
Eerste noodkerk voor de wijk Heizijde opgericht op initiatief van pastoor J. Goethals in een oude legerbarak, ingezegend op 6 mei 1956.


Gemeentehuis Laarne

Dorpsstraat 2 (Laarne)
Classicistisch gebouw aan het dorpsplein gelegen ten noordwesten van de parochiekerk, beschermd als monument bij Regentsbesluit van 08.02.1946. Volgens archivalische gegevens en het jaartal op de voorgevel, in 1767 gebouwd als schepenhuis en herberg door Theodoor Jozef van Vilsteren, baron van Laarne.


Hoeve met losse bestanddelen

Elsstraat 1 (Laarne)
Voormalige hoeve met losse bestanddelen binnen de landelijke wijk Ertbuur, gelegen op de hoek met de Bulstraat en toegankelijk vanaf een voetweg (Stapsteenwegel). De hoeve vormt van oudsher samen met de naastgelegen hoeve een site met walgracht (zie Lagen Heirweg nummer 26).


Residentie Mistral

Zeedijk 109 (Oostende)
Zeedijk nr. 109. Residentie "MISTRAL", gebouwd in 1957 naar ontwerp van architect E. De Witte (Wetteren) op de plaats van een door oorlogsgeweld vernielde villa, waarin een muur als gedeelte van de Atlantikwall was opgetrokken. Betonconstructie van acht bouwlagen onder plat dak met zonnescherm, op natuurstenen sokkel. Gekenmerkt door rechts hoekterrassen. Garages op gelijkvloers, één app


Villa

Nieuwstraat 48 (Wichelen)
Villa van drie traveeën en twee bouwlagen onder pannen schilddak, gebouwd in opdracht van E. Van Herreweghe volgens bouwplan van architect E. De Witte (Wetteren) van 1946.


Gemeentelijke begraafplaats

Achttien augustuslaan zonder nummer (Wetteren)
Gemeentelijke begraafplaats met toegangsdreef, deels gelegen in het voormalige duingebied, waarvan de kern "De Blakken - Speelbos" beschermd is als landschap bij M.B. van 08.06.1995.


Oranjerie en park van kasteel van Gransvelde

Cederdreef 9 (Wetteren)
Meergezinswoning "De Oranjerie". Voorheen oranjerie van kasteel van Gransvelde op de site van het kasteel "De Saele" of "Achterste kasteel". Ten noorden van Wetteren centrum, in gehucht Gransvelde nabij de steenweg naar Kalken (Laarne).


Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw ten hemel opgenomen

Liefkenshoek zonder nummer (Wetteren)
Parochiekerk van de wijk Overschelde, gelegen op de linker Schelde-oever tegenover het historische centrum van Wetteren.


Gemeentehuis Wetteren

Markt 1 (Wetteren)
Het voorontwerp voor een nieuw gemeentehuis en vredegerecht van de Gentse architect Ferdinand De Noyette genoot de voorkeur van de Raad en op 9 juni 1870 kreeg hij opdracht de definitieve plannen uit te voeren.


Kasteeltje De Warande en gemeentelijk sportcentrum

Warandelaan 14 (Wetteren)
Kasteeltje De Warande, voorheen gekend als kasteel Rasschaert, later kasteel Lacourt. Thans taverne "De Warande" bij het gemeentelijk sport- en recreatiecentrum "De Warande".


Hoeve Hof ten Hondert

Oude Heerbaan 19 (Wetteren)
Woonhuis, hofgevels van koetsgebouw en stal, beschermd als monument, de overige gevels en bedaking van het koetsgebouw en de stal, de binnenhof met inbegrip van de omwalling beschermd als dorpsgezicht, bij M.B. van 02.06.1988.