Persoon

Arnou, Albert

ID
168
URI
https://id.erfgoed.net/personen/168

Beschrijving

Zoon van Adriaan Jozef Arnou en Josepha Hendrika Bacx. Gehuwd met Maria Beatrice De Cleen, met wie hij een zoon had, Josephus Arnou, geboren in 1885 en in de voetsporen van zijn vader ook architect geworden.

  • Gegevens van Marcel Windey, maart 2016.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis in beaux-artsstijl

Sanderusstraat 60 (Antwerpen)
Burgerhuis in beaux-artsstijl gebouwd in opdracht van de weduwe L. Janssens, geboren Sophia De Wit, naar een ontwerp door Albert Arnou uit 1903. De architect, die actief was vanaf zowat 1880 tot kort vóór de Eerste Wereldoorlog, bouwde tientallen huizen in Antwerpen waarvan een groot aantal in Zurenborg.


Burgerhuis in beaux-artsstijl

Isabella Brantstraat 28 (Antwerpen)
Burgerhuis in beaux-artsstijl gebouwd in opdracht van heer Bossuyt, naar een ontwerp door Albert Arnou uit 1905. Datzelfde jaar bouwde de architect op het rechts aanpalende perceel (nummer 26) zijn nieuwe architectenwoning, die echter niet in oorspronkelijke staat is bewaard.


Burgerhuis in eclectische stijl

Van Schoonbekestraat 121 (Antwerpen)
Burgerhuis in eclectische stijl naar een ontwerp door de architect Albert Arnou uit 1901. Opdrachtgever was Charles Sermon, die wellicht in verband kan worden gebracht met de Marbrerie d’art Sermon & Dupont, een bedrijf gespecialiseerd in marmeren schoorsteenmantels gevestigd aan de Charlottalei.


Burgerhuis in eclectische stijl

Van Schoonbekestraat 123 (Antwerpen)
Burgerhuis in eclectische stijl naar een ontwerp door de architect Albert Arnou uit 1899. Opdrachtgever was Charles Sermon, die het hotel zelf betrok, en wellicht in verband kan worden gebracht met de Marbrerie d’art Sermon & Dupont, een bedrijf gespecialiseerd in marmeren schoorsteenmantels gevestigd aan de Charlottalei.


Burgerhuis in neo-Vlaamserenaissance-stijl

Transvaalstraat 60 (Antwerpen)
Deze burgerwoning in neo-Vlaamserenaissance-stijl werd in 1897 getekend door architect Albert Arnou. Arnou was een van de meest productieve architecten in Zurenborg.


Burgerhuis in neoclassicistische stijl

Vliegenstraat 5 (Antwerpen)
Burgerhuis in neoclassicistische stijl, oorspronkelijk een geheel van twee gekoppelde woningen (nummer 7 verbouwd), opgetrokken in opdracht van François Van Roosenbroek, naar een ontwerp door de architect Albert Arnou uit 1895.


Burgerhuis in neoclassicistische stijl

Verdussenstraat 25 (Antwerpen)
Burgerhuis in neoclassicistische stijl gebouwd in opdracht van de heer Pauwels, naar een ontwerp door de architect Albert Arnou uit 1885, en voltooid in 1886. De woning maakt deel uit van een gaaf bewaard huizenblok (Verdussenstraat 11 tot 31) dat representatief is voor de oorspronkelijk, overwegend neoclassicistische bebouwing van deze wijk, daterend uit de jaren 1880 en 1890.


Burgerhuis in neoclassicistische stijl

Molenstraat_AN 36 (Antwerpen)
Burgerhuis in neoclassicistische stijl gebouwd in opdracht van juffrouw Habeck, naar een ontwerp door de architect Heliodore Leclef uit 1865. Het hotel werd in 1899 in opdracht van de toenmalige eigenaar de heer Simons tot zijn huidige vorm aangepast naar een ontwerp door de architect Albert Arnou.


Burgerhuis in neoclassicistische stijl

Anselmostraat 26 (Antwerpen)
Burgerhuis in neoclassicistische stijl, waarvoor een vermoedelijke bouwaanvraag uit 1885 ingediend door de heer Verheyen. Hiervoor leverde Albert Arnou het ontwerp, dat slechts in de details afwijkt van het gebouw op dit perceel.


Burgerhuis in neoclassicistische stijl

Lange Leemstraat 49 (Antwerpen)
Burgerhuis in neoclassicistische stijl, gebouwd in opdracht van J.B. De Smet-Nauwelaerts, naar een ontwerp door Albert Arnou uit 1891.


Burgerhuis met kleurrijk parement

Paleisstraat 129 (Antwerpen)
Deze woning met kleurrijk parement van geglazuurde baksteen werd gebouwd rond 1896 voor Alphonse Moermans naar ontwerp van architect Albert Arnou, die ook de naastgelegen hoekwoning op nummer 131 tekende.


Burgerhuis met stal

Grotebeerstraat 26 (Antwerpen)
Architect Albert Arnou diende in 1884 twee bouwdossiers in voor de bouw van een burgerhuis met een achterliggende stal in naam van de Naamlooze Bouwmaatschappij van het Oosten van Antwerpen, de bouwmaatschappij die de ontwikkeling van Zurenborg tot doel had.


Dokterswoning in beaux-artsstijl

De Moystraat 4 (Antwerpen)
Dokterswoning in beaux-artsstijl gebouwd in opdracht van de arts Van Sande uit Wetteren, naar een ontwerp door de architect Albert Arnou uit 1903. Van het vastgoedproject maakten ook de twee aanpalende, volgens spiegelbeeld gekoppelde burgerhuizen (nummers 6-8) deel uit, ontworpen in een gelijkaardig stijlidioom.


Drie winkelhuizen met houten puien

Verbondstraat 102-106 (Antwerpen)
Drie naast elkaar gelegen woon- en winkelhuizen gebouwd rond 1899 en gekenmerkt door een fraaie houten winkelpui op de begane grond.


Drie woningen uit een eclectisch ensemble

Draakstraat 25, 29-31 (Antwerpen)
In 1891 tekent architect Albert Arnou een ensemble van vijf woningen voor de "Naamlooze Maartschappij voor het Bouwen van Burgershuizen".


Eclectisch burgerhuis

Cuylitsstraat 31 (Antwerpen)
Eclectisch burgerhuis gebouwd naar een ontwerp van Albert Arnou van 1893 in opdracht van Paulina Potters.


Eclectisch burgerhuis

Arthur Goemaerelei 41 (Antwerpen)
Burgerhuis in eclectische stijl gebouwd in opdracht van mevrouw Bossuyt, naar een ontwerp van architect Albert Arnou uit 1907. Deze bescheiden rijwoning van drie traveeën telt drie bouwlagen onder een zadeldak.


Eclectisch burgerhuis

Waterloostraat 33 (Antwerpen)
Deze eenvoudige, eclectische burgerwoning werd rond 1904 opgetrokken in opdracht van Barfeld naar ontwerp van architect Albert Arnou.


Eclectisch ensemble

Walvisstraat 30-32 (Antwerpen)
Ensemble van twee identieke burgerhuizen in eclectische stijl. Gezien de sterke gelijkenissen in materiaalgebruik en gevelafwerking met het naastgelegen politiebureel, gaan we ervan uit dat de woningen ontworpen zijn in de jaren 1890 door architect Albert Arnou.


Eclectisch herenhuis

Arthur Goemaerelei 4 (Antwerpen)
Herenhuis in eclectische stijl gebouwd in opdracht van een zekere Van Sande uit Wetteren, naar een ontwerp door architect Albert Arnou uit 1908. De rijwoning met een gevelbreedte van drie ongelijke traveeën, telt drie bouwlagen onder een complex zadel- en mansardedak.


Eclectisch winkelhuis

Amerikalei 235 (Antwerpen)
Eclectisch woon- en winkelhuis gebouwd circa 1902 naar ontwerp van architect Albert Arnou voor Louis Kintschots. De woning springt in het oog door de prachtige sgraffitopanelen waarvan de tekening ook in grote lijnen op het plan wordt weergegeven.


Eenheidsbebouwing van acht burgerhuizen

Filomenastraat 8-22 (Antwerpen)
Deze symmetrisch opgebouwde neoclassicistische eenheidsbebouwing van acht burgerhuizen werd in 1886 getekend door architect Albert Arnou voor rekening van de "Naamlooze Maatschappij voor het Bouwen van Burgershuizen".


Eenheidsbebouwing van Albert Arnou

Tweelingenstraat 6-24 (Antwerpen)
De huizenrij werd in 1895 ontworpen door Albert Arnou in opdracht van de Naamlooze Maatschappij voor het Bouwen van Burgershuizen in het Oostkwartier.


Ensemble burgerhuizen in eclectische stijl

Verdussenstraat 60-62, 66-68 (Antwerpen)
Geheel van oorspronkelijk vijf burgerhuizen in eclectische stijl, naar een ontwerp door de architect Albert Arnou uit 1897. Opdrachtgever van dit vastgoedproject was graaf Oscar Le Grelle (Antwerpen, 1861-Antwerpen, 1930), gehuwd met Marie de Gruben (Wijnegem, 1862-Berchem, 1940). Op hetzelfde moment liet deze door Arnou in de Vinkenstraat een geheel van drie gelijkaardige burgerhuizen (gesloopt) bouwen, en een koetshuis achteraan in de tuin van zijn privé-hotel.


Ensemble in neo-Vlaamserenaissance-stijl

Generaal Van Merlenstraat 40-44 (Antwerpen)
Ensemble van drie grote burgerwoningen in neo-Vlaamserenaissance-stijl, ontworpen in 1898 door Albert Arnou voor de Naamlooze Maatschappij voor het Bouwen van Burgershuizen.


Ensemble met politiebureel

Nottebohmstraat 15-21, Walvisstraat 34 (Antwerpen)
In 1896 tekende architect Albert Arnou het ontwerp van dit ensemble in opdracht van de Naamlooze Maatschappij voor het Bouwen van Burgershuizen in het Oostkwartier.


Ensemble van elf neoclassicistische burgerhuizen

Ramstraat 26-46 (Antwerpen)
Dit neoclassicistische ensemble van elf burgerhuizen werd in 1888 ontworpen door architect Albert Arnou in opdracht van Graaf de Brouchoven de Bergeyck.


Ensemble van twee eclectische burgerhuizen

Transvaalstraat 9-11 (Antwerpen)
Architect Albert Arnou diende in 1884 twee bouwdossiers in voor de bouw van twee burgerhuizen in eclectische stijl in naam van de Naamlooze Bouwmaatschappij van het Oosten van Antwerpen.


Ensemble van vier statige neoclassicistische huizen

Grotehondstraat 30-36 (Antwerpen)
Dit neoclassicistische ensemble van vier burgerhuizen werd in 1896 ontworpen door architect Albert Arnou in opdracht van de in 1886 opgerichte Société anonyme pour la construction de maisons bourgeoises.


Gekoppelde burger- en winkelhuizen in neoclassicistische stijl

Schermersstraat 3-11 (Antwerpen)
Geheel gevormd door een winkelhuis en vier gekoppelde burgerhuizen in neoclassicistische stijl, een vastgoedproject in opdracht van de kerkfabriek van de Sint-Jorisparochie, naar een ontwerp door de architect Albert Arnou uit 1897.


Gekoppelde neoclassicistische herenhuizen

Charlottalei 22-24 (Antwerpen)
Voormalige hotels van de familie Moretus De Theux. Eenheidsbebouwing in neoclassicistische stijl van twee in spiegelbeeld gebouwde herenhuizen naar ontwerp van Albert Arnou uit 1891.


Herenhuis in eclectische stijl

Vleminckveld 28 (Antwerpen)
Herenhuis in eclectische stijl met neo-Vlaamserenaissance-inslag naar een ontwerp door de architect Albert Arnou uit 1890. Opdrachtgever was Stanislas Cocks, van beroep ‘commissionnaire en fonds publics’.


Herenhuis in neo-Francois I-stijl

Sint-Jozefstraat 14 (Antwerpen)
Herenhuis in neo-François I-stijl, opgetrokken in opdracht van de heer Perrignon de Frenoy, en gedateerd 1900 in de cartouche van de dakkapel. Het ontwerp kan wellicht worden toegeschreven aan de architect Albert Arnou. Een latere bewoner van het hotel was de rechter en befaamd musicoloog Jean Auguste Stellfeld.


Herenhuis in neorégencestijl

Lange Lozanastraat 244 (Antwerpen)
Herenhuis in neorégencestijl naar een ontwerp door de architect Albert Arnou (gevelinscriptie), te dateren begin jaren 1900. Het bouwdossier werd niet teruggevonden, maar de bouwheer was hoogstwaarschijnlijk de bankier graaf Albéric Le Grelle (Antwerpen, 1860-Antwerpen, 1934), in 1886 gehuwd met Marguerite de Melotte de Lavaux (Luik, 1864-Antwerpen, 1952), die in 1913 op dit adres gedomicilieerd was.


Herenhuis in régencestijl

Paardenmarkt 56-58 (Antwerpen)
Herenhuis in régencestijl dat in zijn huidige vorm uit het midden tot de tweede helft van de 18de eeuw dateert. In kern een samenstel van twee traditionele panden die minstens opklimmen tot de 17de eeuw. Winkelpui in art-nouveaustijl door Albert Arnou uit 1900.


Hoekhuis met de Grotebeerstraat

Ramstraat 24 (Antwerpen)
Dit hoekhuis in neo-Vlaamse renaissance werd ontworpen door architect Albert Arnou in 1889 in opdracht van Graaf de Brouchoven de Bergeyck.


Hotel Moretus de Theux

Quinten Matsijslei 50 (Antwerpen)
Voornaam herenhuis in neo-Vlaamserenaissance-stijl, gebouwd naar een ontwerp door de ingenieur-architect Jan-Frans Stordiau uit 1879. Waar de gevelsculpturen door de beeldhouwer Louis Dupuis in 1882 gedateerd zijn, werd het pand naar verluidt in 1884 voltooid.


Landhuis Heuvelhof

Heuvelstraat 91 (Boechout)
Rechthoekig kasteel in neo-Lodewijk XVI-stijl, uit het eerste kwart van de 20ste eeuw, in park gelegen en aan straatzijde begrensd door hek in neo-Lodewijk XVI-stijl met pijlers van natuursteen.


Neoclassicistisch burgerhuis

Verbondstraat 92 (Antwerpen)
Neoclassicistisch burgerhuis gebouwd rond 1898 volgens plannen van architect Albert Arnou voor weduwe Van Laarhoven.


Neoclassicistisch burgerhuis

Arendstraat 29 (Antwerpen)
Albert Arnou, een van de meest productieve architecten in Zurenborg, bouwde deze neoclassicistische woning omtrent 1887 voor eigen rekening.


Neoclassicistisch burgerhuis

Arendstraat 45 (Antwerpen)
Albert Arnou, een van de meest productieve architecten in Zurenborg, bouwde deze neoclassicistische woning omtrent 1885 voor eigen rekening.


Neoclassicistisch burgerhuis

Arendstraat 62 (Antwerpen)
Albert Arnou, een van de meest productieve architecten in Zurenborg, bouwde deze neoclassicistische woning met magazijn omtrent 1884 voor rekening van de "Naamlooze Bouwmaatschappij van het Oosten van Antwerpen", de maatschappij die opgericht was ter ontwikkeling van Zurenborg.


Neoclassicistisch burgerhuis

Dageraadplaats 23 (Antwerpen)
Deze gaaf bewaarde neoclassicistische burgerwoning, maakte samen met de twee reeds gesloopte huizen links ervan (24, 25) deel uit van een groot bouwproject dat architect Albert Arnou in 1886 tekende voor Graaf de Brouchoven de Bergeyck.


Neoclassicistisch burgerhuis met magazijn

Arendstraat 42 (Antwerpen)
Albert Arnou, een van de meest productieve architecten in Zurenborg, bouwde deze neoclassicistische woning met magazijn omtrent 1884 voor rekening van de "Naamlooze Bouwmaatschappij van het Oosten van Antwerpen", de maatschappij die opgericht was ter ontwikkeling van Zurenborg.


Neoclassicistisch ensemble

Lange Van Ruusbroecstraat 85-91, Raafstraat 18 (Antwerpen)
Op de hoek van de Lange Van Ruusbroec- en de Raafstraat liet de Naamlooze Maatschappij voor het Bouwen van Burgershuizen in 1892 een ensemble van in totaal zeven huizen ontwerpen door architect Albert Arnou.


Neoclassicistisch ensemble van vijf burgerhuizen

Grotebeerstraat 36-44 (Antwerpen)
Dit neoclassicistische ensemble van vijf woningen werd ontworpen door architect Albert Arnou in 1889 in opdracht van Graaf de Brouchoven de Bergeyck.


Neoclassicistisch hoekpand

Dageraadplaats 13 (Antwerpen)
Het neoclassicistische pand op de hoek met de Nottebohmstraat werd in 1884 ontworpen door architect Albert Arnou voor rekening van Louis Beeckmans, wonende in de Venusstraat 27 in Antwerpen.


Neoclassicistisch samenstel

Grotehondstraat 15-17 (Antwerpen)
De twee identieke, spiegelende woningen in neoclassicistische stijl werden samen met de gesloopte nummers 9 tot 13 gebouwd in 1889 naar een ontwerp van architect Albert Arnou voor weduwe Van de Put-Heirman, wonende in Antwerpen op Kipdorp 71.


Neoclassicistisch samenstel

Kreeftstraat 11-13 (Antwerpen)
Samenstel van twee identieke, spiegelende burgerhuizen van drie traveeën en twee en een halve bouwlaag onder zadeldaken. Albert Arnou tekende in 1894 het ontwerp in opdracht van Ch. Sermon. Het duo sluit aan een twee ensemble dat Arnou in de Kreeftstraat ontwierp.


Neoclassicistische burgerhuizen en parochieschool

Brialmontlei 30-36, 44, 56, 60-64 (Antwerpen)
Neoclassicistische burgerhuizen uit tweede helft 19de eeuw. Gekoppelde woningen nummers 32-36 gebouwd in opdracht van René Moretus de Theux naar een ontwerp door de architect Albert Arnou uit 1885; neogotische parochieschool voor meisjes door bouwmeester Louis Wagemans uit 1880 in het binnenblok.


Neoclassicistische gevelwand

Dageraadplaats 1-2, 3 (Antwerpen)
Deze gevelwand van drie neoclassicistische huizen op de hoek van de Dageraadplaats met de Draakstraat maakt deel uit van een complete gevelwand die architect Albert Arnou in 1883 tekende in opdracht van de Naamlooze Maatschappij voor het Bouwen van Burgershuizen in het Oostkwartier.


Neoclassicistische huizenrij

Korte Altaarstraat 6-12 (Antwerpen)
Deze rij van vier neoclassicistische burgerhuizen werd in 1893 ontworpen door architect Albert Arnou in opdracht van de Naamlooze Maatschappij voor het Bouwen van Burgershuizen in het Oostkwartier.


Neoclassicistische huizenrij

Lange Van Ruusbroecstraat 99-107 (Antwerpen)
Evenwichtig opgebouwd, symmetrisch ensemble van vijf neoclassicistische burgerhuizen, opgetrokken rond 1894 in opdracht van de Naamlooze Maatschappij voor het Bouwen van Burgershuizen in het Oostkwartier.


Neorococo gevelwand

Schorpioenstraat 11-15 (Antwerpen)
Monumentaal ensemble van drie neorococo burgerhuizen, in 1905 ontworpen door architect Albert Arnou voor de Naamlooze Maatschappij voor het Bouwen van Burgershuizen.


Paardenstal

Steenbokstraat 5 (Antwerpen)
Paardenstal in neo-Vlaamserenaissance-stijl, gebouwd rond 1886 bij het achterliggende neoclassicistisch burgerhuis in de Grotebeerstraat 29.


Parochiekerk Sint-Joris

Mechelseplein 22 (Antwerpen)
In de 13de eeuw was er op deze plaats reeds sprake van een Sint-Joriskapel, vergroot tot kerk in het tweede kwart van de 14de eeuw, circa 1500 grotendeels herbouwd en in 1799-1800 gesloopt. Met de bouw van de nieuwe kerk werd begonnen eind 1847 naar ontwerp van Léon Pierre Suys, de inwijding greep plaats op 5 september 1853. Voltooid door Heliodore Leclef tussen 1857 en 1874.


Reeks stadswoningen

Kleinebeerstraat 35-53 (Antwerpen)
Deze huizenrij van tien neoclassicistische burgerhuizen werd gerealiseerd rond 1885 in twee verschillende bouwprojecten.


Samenstel van vier neoclassicistische rijhuizen

Stierstraat 18-24 (Antwerpen)
Deze vier woningen werden in 1890 getekend door architect Albert Arnou voor Jules Beeckmans de West-Meerbeeck (1850-1929), gehuwd met mevrouw Pouppez de Kettenis.


Sint-Mariagesticht

Sint-Willibrordusstraat 39 (Antwerpen)
Neotraditioneel klooster- en schoolgebouw met neogotische kapel, gebouwd in opdracht van de Zusters Annonciaden. Architect Albert Arnou ontwierp in 1904 de linker-, Joseph Goeyvaerts in 1913 de rechtervleugel.


Twee neoclassicistische burgerhuizen

Kreeftstraat 7-9 (Antwerpen)
Deze twee neoclassicistische burgerhuizen maken deel uit van een ensemble van vijf woningen dat Albert Arnou in 1891 ontwierp in opdracht van Louise Serruys.


Twee woningen uit een eclectisch ensemble

Draakstraat 17, 23 (Antwerpen)
De woningen op nummers 17 en 23 maken deel uit van een eclectisch ensemble van zes burgerhuizen (13-23) dat in 1890 door architect Albert Arnou werd ontworpen in opdracht van de "Société anonyme pour la construction des maisons bourgeoises".


Vier neoclassicistische burgerhuizen

Nottebohmstraat 3, Walvisstraat 24-28 (Antwerpen)
Deze vier huizen maken deel uit van een project bestaande uit twee identieke ensembles van drie neoclassicistische burgerhuizen, ontworpen in 1895 door architect Albert Arnou voor rekening van de Naamlooze Maatschappij voor het Bouwen van Burgershuizen in het Oostkwartier.


Vier woningen ontworpen door Albert Arnou

Nottebohmstraat 24-26, Walvisstraat 38-40 (Antwerpen)
Deze vier woningen op de hoek van de Nottebohm- en de Walvisstraat werden in 1891 getekend door architect Albert Arnou als opbrengstwoningen voor juffrouw Louise Serruys.


Winkel- en burgerhuis in neoclassicistische stijl

Haantjeslei 217, Van Schoonbekestraat 132 (Antwerpen)
Winkelpand en aanpalend burgerhuis in neoclassicistische stijl, oorspronkelijk deel uitmakend van een ensemble van zeven panden op de hoek van Haantjeslei en Van Schoonbekestraat, naar een ontwerp door de architect Albert Arnou uit 1899. Opdrachtgever was Petrus Franciscus Huygels- van Humbeeck, een aannemer en bouwondernemer.


Winkelhuis in eclectische stijl

Braderijstraat 11 (Antwerpen)
Winkelhuis in eclectische stijl gebouwd in opdracht van de heer H. Huybrechts, naar een ontwerp door de architect Albert Arnou uit 1900. Omstreeks 1977 gesloopt voor een wooncomplex op de hoek van Braderijstraat, Oude Beurs en Wisselstraat.


Zijportaal van de Sint-Joriskerk

Mechelseplein 22, Schermersstraat zonder nummer (Antwerpen)
Zijportaal van de Sint-Joriskerk ingeplant tussen de panden Schermersstraat 11 en Mechelseplein 24. Monumentale poort en afsluitmuur in neobarokstijl naar een ontwerp door de architect Albert Arnou uit 1897.


Zurenborgkapel

Grotehondstraat 44 (Antwerpen)
Binnenplaats met herbouwde voorgevel van de voormalige kapel van Zurenborg van 1883, eertijds gelegen aan de Dageraadplaats (huidige Sint-Norbertuskerk).

Opdrachtgever van

Neoclassicistisch burgerhuis

Arendstraat 45 (Antwerpen)
Albert Arnou, een van de meest productieve architecten in Zurenborg, bouwde deze neoclassicistische woning omtrent 1885 voor eigen rekening.


Thema's

Ontwerper van

Balansstraat

Baron Dhanislaan

Coquilhatstraat

Diamantstraat

Draakstraat

Grotebeerstraat

Kreeftstraat

Rubenslei


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Arnou [online], https://id.erfgoed.net/personen/168 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.