Persoon

Debruyne, Gino

ID
1710
URI
https://id.erfgoed.net/personen/1710

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Kerk Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekt Ontvangen

Kortrijkstraat 4 (Ingelmunster)
Voormalige voddenfabriek Coppin, in de volksmond het "slunsekot", van 1923 vermoedelijk naar ontwerp van architect Valère Duyvewaardt (Roeselare), links van het tot parking omgevormde, deels ommuurde fabriekserf. In 1956 wordt de fabriek noodkerk voor de door werken aan de kanaalbrug geïsoleerde Stationswijk of gehucht "Kapelle".


Klooster van de zusters dominicanessen Engelendaele

Vlamingdam 34 (Brugge)
Klooster van de zusters dominicanessen. Complex met drie binnentuinen, dat zich uitstrekt tot in Sint-Clarastraat, eertijds "'t Walleke" en in 1861 door de zusters gekocht van de broeders xaverianen. In 1865, bouw van nieuw klooster waarvan kapel in 1867 wordt ingewijd.


Orgelzaal Stedelijk Conservatorium

Geerwijnstraat 6 (Brugge)
Orgelzaal van het Stedelijk Conservatorium. Pand van drie traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, leien), met in 1887-1888 verfraaide oudere trapgevel in baksteenbouw. Restauratiewerken uitgevoerd in 1993 naar ontwerp van architect G. Debruyne (Brugge) onder meer herbouwen van de getrapte geveltop, reinigen van deuromlijsting, vernieuwen van dak; ook nieuwe aankleding van het interieur met kleurafwerking op basis van kleurenstudie van 1887.


Stadswoning

Noordzandstraat 83 (Brugge)
Diephuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), 18de-eeuws uitzicht. Consoliderende "Kunstige Herstelling" in 1993 naar ontwerp van architect G. Debruyne (Brugge).


Thema's

Ontwerper van

Sint Maartensplein

Sint-Amandsstraat


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Debruyne [online] https://id.erfgoed.net/personen/1710 (Geraadpleegd op )