Persoon

Dejaegere, Stefaan

ID: 1771   URI: https://id.erfgoed.net/personen/1771

Beschrijving

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Parochiekerk Sint-Mildreda

St.-Mildredaplein zonder nummer (Alveringem)
Georiënteerd bedehuis midden een door linden en haag omringd kerkhof; koorpartij grenzend aan de Groenestraat; roepsteen links van het portaal.


Parochiekerk Sint-Jan

Sint-Janskruisstraat zonder nummer (Poperinge)
Parochiekerk St.-Jan. Georiënteerde gotische kerk uit eind XIII-XV, gelegen aan de O.-zijde van het oude diverticulum Cassel-Aardenburg (cf. infra); tussen de huidige SintJanskruisstraat (ten W.), de Valkestraat (ten O.), de Bruggestraat (ten N.) en de Ieperstraat (ten Z.). Oudste vermelding van 1290: op verzoek van de stad verlenen de abt van de St.-Bertinusabdij van St.-Omaars en de bisschop v


Parochiekerk Sint-Blasius

Andreas Verbrigghestraat zonder nummer (Poperinge)
* Parochiekerk St.-Blasius. Georiënteerd bedehuis midden omringend kerkhof, deels afgezet met trek, deels met cementen afsluiting.H. Blasius werd de patroonheilige n.a.v. de overbrenging van de relikwieën van l.g., uit het Heilig Land, door Lambertus van Krombeke, kruisvaarder. Oorspronkelijk romaanse kerk (1134) cf. hergebruikte ijzerzandsteen, waarschijnlijk ter vervanging van een roma


Parochiekerk Sint-Martinus

Haringeplein zonder nummer (Poperinge)
Laatgotische hallenkerk met romaanse kruisingstoren, gelegen in de bocht van Haringeplein-Haringestraat, midden een omringend kerkhof; kerkpad afgeboord met linden.


Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw

Ieperstraat zonder nummer (Zonnebeke)
Enig voorbeeld in de West-Vlaamse frontstreek van een heropgebouwde kerk getuigend van een modernistische aanpak, naar ontwerp van architect H. Hoste (Brugge) van 1921; voltooid in 1924 en beschouwd als de eerste moderne kerk in België.


Belforttoren en oorlogsmonument

Grote Markt zonder nummer (Kortrijk)
Gelegen te midden van het Marktplein. Aan de zuidoostelijke zijde gemarkeerd door het oorlogsmonument van de Eerste Wereldoorlog onthuld op 15 juli 1923. Het monument werd ontworpen door stadsarchitect J. Demeere en G. De Vreese (beeldhouwwerk).


Parochiekerk Sint-Jozef

Muiterij zonder nummer (Brakel)
Sobere bakstenen dorpskerk gedateerd 1868, gebouwd met voorgevel aan de noordoostelijke straatzijde op initiatief en op kosten van de inwoners van het Bovenkwartier; in 1873 erkend als parochiekerk van Everbeek-Boven.


Parochie- en bedevaartskerk gewijd aan Sint-Rita van Cascia

Hoornstraat 88, zonder nummer (Damme)
Hoornstraat z.nr. Parochie- en bedevaartskerk gewijd aan Sint-Rita van Cascia, bakstenen zaalkerk in het centrum van het gehucht Den Hoorn. Ingeplant op een bouwblok waarrond de Hoornstraat zich splitst. De kerk is aan de oostkant door een luifel met het parochiaal centrum (nr. 88) verbonden, een metalen constructie met decoratief houtwerk. De kerk wordt gebouwd in 1976-77 door vrijwillige