Persoon

Delafontaine, Leo

ID
1788
URI
https://id.erfgoed.net/personen/1788

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Klein Seminarie en kerk

Zuidstraat 25-27, 33 (Roeselare)
Bisschoppelijk College of Klein Seminarie. Huidig gebouwencomplex uit de eerste helft van de 17de eeuw, 18de eeuw, 19de en 20ste eeuw. Centrale as is de in 1898-1902 overwelfde Mandelbeek en de zogenaamde "Collegedreef" met ten noorden ervan de oudste bebouwingskern met aan de straat de georiënteerde kerk geflankeerd door een schoolgebouw en het voormalig kloosterpand met aansluitende eet- en slaapzaal voor de leerlingen.


Sint-Petrusschool

Roger Vansteenbruggestraat 17 (Waregem)
Gebouwd in 1961 door de Bekaert Building Compagny na aankoop van grond uit het bezit van de familie De Kerckhove d'Exaerde. Schuin ten opzichte van de straat geplaatst laag schoolgebouw. Paviljoen onder gebogen bedaking, ingevuld met betonnen palen met grote vensteropeningen.


Sint-Stanislascollege

Burgemeester Bertenplein 32 (Poperinge)
Het Sint-Stanislascollege is een voortzetting van de vroegere Latijnse school die in de 17de en 18de eeuw in het recollettenklooster in de Gasthuisstraat gevestigd was. Het huidige collegedomein is gelegen in de hoek gevormd door Burgemeester Bertenplein, Deken De Bolaan en Rekhof. Het behoorde vroeger toe aan de familie Mazeman de Couthove. In de 19de eeuw begon men met de huisvesting voor het college op de huidige locatie. Later werd het hele domein met toebehoren aan het bisdom geschonken. De laatste verbouwingen dateren van de jaren 1960.


Villa

Stationstraat 40 (Tielt)
Stationstraat nr. 40/ Dwangstraat/ Kroonstraat. Imposante villa gelegen op een heuveltje met grote ommuurde tuin, gebouwd in 1927-1928 in opdracht van Leon Alen, wisselagent te Tielt. Historiek. Op de heuvel is vóór de bouw van de woning een boomgaard gelegen, een plein vol afgezaagde bomen en een klein huisje. In 1927 koopt Leon Alen de grond en laat er naar eigen ontwerp een villa optrJe kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Delafontaine [online] https://id.erfgoed.net/personen/1788 (Geraadpleegd op )