Persoon

Delgutte, R.

ID: 1810   URI: https://id.erfgoed.net/personen/1810

Beschrijving


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Architectenwoning R. Delgutte

Louis Vangrootenbruelstraat 37 (Ronse)
Eigen woning van architect R. Delgutte volgens bouwplan van 1929. Bakstenen dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak (leipannen) met dakkapellen


Bedrijfsgebouw in zakelijke stijl

Nieuwebrugstraat 13 (Ronse)
Industrieel gebouw in zakelijke stijl, opgetrokken uit gewapend beton met twee bouwlagen en plat dak, voorheen met opschrift: "Produits chimiques Van Eyck Frères S.A.", hier gevestigd sinds 1922. Huidige bouw volgens bouwplan van architect R. Delgutte van 1947.


Burgerhuis

Fostierlaan 39 (Ronse)
Woning van circa 1925, volgens bouwplan van 1934 verbouwd door architect R. Delgutte en voorzien van een nieuw geel bakstenen parement.


Dekenij

Kaatsspelplein 2 (Ronse)
Oorspronkelijk bepleisterde en geschilderde voorgevel van drie + vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, rondbogige benedenvensters en rechthoekige bovenvensters op doorgetrokken kordon. Gerestaureerd in 1898 naar ontwerp van architect H. Goethals (Aalst). Volgens bouwplan van 1934 aangepaste voorgevel naar ontwerp van architect R. Delgutte.


Hoekhuis

Ladeuze 6 (Maarkedal)
Alleenstaand hoekhuis van twee bouwlagen met plat dak naast de brug over de Maarkebeek. Verbouwing van circa 1935 in nieuwe zakelijkheid van bestaand huis, vermoedelijk naar ontwerp van architect R. Delgutte.


Hoekpand

Fostierlaan 60 (Ronse)
Beeldbepalend en sterk horizontaal gemarkeerd hoekpand met de Charles de Gaullestraat, volgens bouwplan gebouwd in 1933 naar ontwerp van architect R. Delgutte.


Hoeve

Oswald Ponettestraat 24-26 (Ronse)
Voormalige hoeve met aan de straat ingeplant woonhuis en dienstgebouwen achteraan, geschikt rondom een rechthoekig binnenerf met centrale vijver in plaats van oude mestvaalt. In kern zeer oude hoeve, reeds in kaart gebracht in kaartboek van 1684, toen met losse bestanddelen, op Poppkaart (1862) met volledig gesloten vorm.


Kleuterschool naar ontwerp van R. Delgutte

Opgeëistenstraat 62 (Ronse)
Voormalige, nu sterk vervallen kleuterschool. Gebouwd in 1936 in opdracht "La société des Oeuvres paroissiales Sint Hermès" naar ontwerp van R. Delgutte. Baksteenbouw onder platte daken met volumespel eigen aan de nieuwe zakelijkheid.


Kleuterschool Sint-Pieter

Lorettestraat 190 (Ronse)
Alleenstaand schoolgebouwtje opgetrokken in opdracht van "La société oeuvres paroissiales St. Hermes" naar ontwerp van R. Delgutte van 1939 in een stijl aansluitend bij het functionalisme van het interbellum.


Modernistische villa

Louise-Mariestraat 13 (Maarkedal)
Villa in halfopen bebouwing naar ontwerp uit 1937 van architect Delgutte. Eenvoudige doch kenmerkende woning van twee bouwlagen met plat dak, aansluitend bij de nieuwe zakelijkheid.


Modernistische villa Diane

Zonnestraat 319 (Ronse)
Modernistische villa met vrij strakke vormgeving, met eertijds bijhorend snijatelier en magazijn gebouwd in opdracht van C. De Pauw naar ontwerp van R. Delgutte in 1938. Onderkelderd bakstenen gebouw van twee bouwlagen onder plat dak.


Site Hospice Canfijn

Oscar Delghuststraat 62-86 (Ronse)
Voormalig "Hospice Canfijn" (nummer 62), met Burgerlijk Hospitaal onder het beheer van het Bestuur der Burgerlijke Godshuizen, nu "Burgerlijk Ziekenhuis" (nummer 64-66), en rustoord voor bejaarden (nummer 68). Complex van eclectische gebouwen in decoratieve baksteenarchitectuur opgetrokken in verschillende bouwcampagnes. Recente renovatiewerken onder leiding van ir. architect V. Wouters (Gemeentedienst van België).


Stadswoning

Louis Vangrootenbruelstraat 43 (Ronse)
Kleurrijke rijwoning van twee traveeën en twee bouwlagen onder pseudo-mansardedak, volgens bouwplan naar ontwerp van architect R. Delgutte, van 1933.


Stadswoning in art decostijl

Léopold Sturbautstraat 45 (Ronse)
Art-decowoning met twee bouwlagen en mansardedak gesigneerd en volgens bouwplan naar ontwerp van architect R. Delgutte, van 1932.


Stadswoning in art-decostijl

Louis Vangrootenbruelstraat 39 (Ronse)
Bakstenen art-decowoning, gesigneerd: "Ray Delgutte, Arch. 1932".


Stadswoning in art-decostijl

Léopold Sturbautstraat 41 (Ronse)
Art-decowoning gesigneerd: "R. Delgutte, architecte", volgens bouwplan van 1933.


Stadswoning in nieuwe zakelijkheid

Louis Vangrootenbruelstraat 49 (Ronse)
Gebouw in nieuwe zakelijkheid, aanvankelijk woning en wasserij, volgens plintopschrift en bouwplan van 1938, naar ontwerp van architect R. Delgutte.


Stadswoning uit 1934

Viermaartlaan 9 (Ronse)
Rijwoning van 1934 naar ontwerp van architect R. Delgutte. Voorgevel met enkelhuisopstand en drie bouwlagen, opgetrokken uit donkere baksteen in decoratief metselverband.


Twee gespiegelde interbellumwoningen

Léopold Sturbautstraat 36-38 (Ronse)
Twee gekoppelde woningen, gesigneerd en volgens bouwplan naar ontwerp van van architect R. Delgutte, van 1936.


Twee stadswoningen

Kegelkaai 13-15 (Ronse)
Twee samen ontworpen woningen in spiegelbeeld, elk twee traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak met dakkapellen, gesigneerd en volgens bouwplan naar ontwerp van architect R. Delgutte van 1933.


Villa

Savooistraat 168 (Ronse)
Villa van industrieel R. Vandercoilden door R. Delgutte van 1937, confer bouwplan en gevelsteentje, gebouwd bij de in 1930 opgerichte fabriek zogenaamd "Tissage du Tunnel", gelegen tegenover het voormalige station van Louise-Marie en bij de spoorwegtunnel.


Villa

Leuzesesteenweg 140 (Ronse)
Villa naar ontwerp van R. Delgutte van 1936 en later uitgebreid in aangepaste stijl met tweede puntgevel. Gebouwd in opdracht van Holvoet-Boddin, eigenaars van het ernaast gelegen bedrijf in scheikundige en petroleumproducten, opgericht in 1910.


Villa

Ovide Decrolylaan 102 (Ronse)
Villa naar ontwerp van R. Delgutte van 1941. Onderkelderd geelbakstenen gebouw van twee bouwlagen met plat dak.


Villa

Maquisstraat 87 (Ronse)
Modernistische villa ontworpen door R. Delgutte in 1935 voor L. Denauw, met inbegrip van tuinaanleg.


Winkel van 1934

Ninovestraat 67 (Ronse)
Onderkelderd winkelhuis van 1934, volgens bouwplan en plintopschrift naar ontwerp van architect R. Delgutte.


Thema's

Ontwerper van

Sint-Ambrosiusstraat

Winston Churchillplein