Persoon

D'Hooge, August

ID: 1857   URI: https://id.erfgoed.net/personen/1857

Beschrijving

Naast architect ook directeur van de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten in Sint-Niklaas (vanaf 1932) en leraar bouwkunst aan de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten in Sint-Niklaas (vanaf 1909).

Bron: Anthony DEMEY, Art Deco in Sint-Niklaas, Gent: Provinciebestuur Oost-Vlaanderen, 1998, pp. 34-36.


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Directeurswoning en fabriek

Prins Karelstraat 23 (Sint-Niklaas)
Huis met kleine achterliggende fabriek, van 1929 naar ontwerp van architect August D'Hooge.


Meergezinswoning ontworpen door August D'Hooge

Spoorweglaan 23, 24 (Sint-Niklaas)
Meergezinswoning van drie bouwlagen onder plat dak, in 1932 ontworpen door architect August D'Hooge.


Burgerhuis naar ontwerp van August D'Hooge

Prins Leopoldplein 14 (Sint-Niklaas)
Huis van twee traveeën en drie bouwlagen onder geknikt zadeldak, van 1927 naar ontwerp van architect August D'Hooge (Sint-Niklaas).


Tabaksfabriek Mignot & de Block

Regentiestraat 42, 44, 46 (Sint-Niklaas)
Voormalig tabaksfabriek "Mignot en de Block", in tweede kwart twintigste eeuw ondergebracht in de voormalige ververij en weverij "Van Den Heuvel" uit derde kwart negentiende eeuw. Bakstenen gebouw met gecementeerde voorgevel van negen traveeën en vier bouwlagen onder zaagdak.


Café Bierhuis

Kaaldries 116 (Hamme)
Bestaande herberg herbouwd tot drankhuis in opdracht van de firma De Schepper Brouwers te Waasmunster. Gevel volgens bewaard bouwplan van 1932 met gevelopschrift Bierhuis ontworpen door architect A. D'Hooge.


Woonhuis-herberg

Grote Baan 4 (Waasmunster)
Aanvankelijk een woonhuis-herberg, volgens bouwvergunning en bouwplan van 1939 ontworpen door architect A. Dhooge (Sint-Niklaas). Modernistische halfopen bebouwing van twee bouwlagen met verspringende kleinere volumes van één bouwlaag, onder platte daken.


Burgerhuis

Sombekedries 4 (Waasmunster)
Burgerhuis met interbellum voorgevel, gelegen aan de straat. Dubbelhuis van twee bouwlagen en drie traveeën onder pseudo-mansardedak, volgens bouwaanvraag en kadasterarchief bestaande woning (van 1890) in 1939 verhoogd, vergroot en met nieuwe voorgevel naar ontwerp van architect F. D'hooge (Sint-Niklaas).


Hoekhuis van 1928

Aerschotstraat 110 (Sint-Niklaas)
Hoekhuis van twee bouwlagen gebouwd in 1928 naar ontwerp van architect August D'Hooge in opdracht van mijnheer en mevrouw L.J. Scheerders van Kerchove (oprichters van de fabriek).


Steenbakkerij Scheerders van Kerchove's Verenigde Fabrieken N.V.

Aerschotstraat 114 (Sint-Niklaas)
"Scheerders van Kerchove's Verenigde Fabrieken N.V.", in 1905 opgericht door Leon-Jean Scheerders, met als naam "Pannen- en Steenbakkerijen van Sint-Nicolaas". De kleigroeven lagen op het grondgebied der oude heerlijkheid Puyenbeke.