Persoon

Dieltiëns, Maurice

ID
1876
URI
https://id.erfgoed.net/personen/1876

Beschrijving

Zoon van Ernest Dieltiëns. Geassocieerd met Jef Huygh van 1920 tot 1924. De officiële schrijfwijze is Dieltiens, maar zowel de broers Ernest en Eugène, en hun respectievelijke zonen Maurice G. en J. plaatsen in hun handtekening systematisch een trema op de laatste e.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Bethaniënhuis

Handelslei 167 (Zoersel)
Complex gebouwd als klooster en psychiatrisch ziekenhuis, heden klooster. Omhaagd domein met sierlijke poorten en grasperk aan zuidzijde.


De Harp

Van Breestraat 23 (Antwerpen)
Voornaam burgerhuis in vroege art-decostijl, in opdracht van Fr. De Vos ontworpen door de architecten Maurice Dieltiëns en Jef Huygh in 1920, en gebouwd in 1921-1923. Wederopbouw van een uitgebrand pand na de Duitse beschietingen van 7 tot 9 oktober 1914.


De Waghetol

Oude Waag 6 (Antwerpen)
Voormalig waaggebouw opgericht door de Stad Antwerpen in 1513 (of 1515) en in functie tot 1548, later gildehuis van de Smeden. Gevelrestauratie met een stadstoelag door de architecten Maurice Dieltiëns en Jef Huygh in 1923, in opdracht van de drukker Jozef Buerbaum.


Ensemble van drie burgerhuizen in art deco

Van Hovestraat 20-24 (Antwerpen)
Ensemble van drie identieke art-decoburgerhuizen, gebouwd in 1921-1922 naar een ontwerp door de architecten Jef Huygh en Maurice Dieltiëns uit 1921. De bouwheer van de woning met nummer 20 was Frans Boen uit Antwerpen. De opdrachtgevers voor de nummers 22 en 24 zijn niet op basis van een bouwdossier te identificeren.


Gekoppelde winkelhuizen in neoclassicistische stijl

Wolstraat 1 (Antwerpen)
Gekoppelde winkelhuizen in neoclassicistische stijl op de hoek van Wolstraat en Lange Koepoortstraat, in twee fasen gebouwd in opdracht van juffrouw Thérèse Helen, naar ontwerpen door de architect Ernest Stordiau uit 1883. Zijde Wolstraat uitgebreid met een derde winkelhuis in 1898.


Meisjesschool en klooster

Hannekestraat 22 (Dessel)
Circa 1902 bouw van een U-vormig complex naar ontwerp van G. Renders, bestaande uit een achterin gelegen kloosterhuis met aansluitende kapel en vóór het klooster, twee klassenvleugels.


Villa in art-decostijl

Cederlaan 4 (Antwerpen)
Villa gebouwd naar een ontwerp door de architect Maurice Dieltiëns uit 1928. Opdrachtgever was Ch. Van den Broeck, drogist van beroep.Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Dieltiëns [online], https://id.erfgoed.net/personen/1876 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.