Prinsenlaan 32 (Oostende)
Burgerhuis met inslag van nieuwe zakelijkheid, gesigneerd architect M. Dinnewet (Brugge) in plint, opgetrokken volgens kadaster in 1933; het jaar erop wordt het huis uitgebreid achteraan. Deel van interbellumensemble nummers 2-11 en 13-45, beschermd als monument.
Prinsenlaan 33 (Oostende)
Burgerhuis met inslag van nieuwe zakelijkheid, gesigneerd architect M. Dinnewet (Brugge) in plint, opgetrokken volgens kadaster in 1933.
Prinsenlaan 34 (Oostende)
Burgerhuis met inslag van nieuwe zakelijkheid, opgetrokken volgens kadaster in 1933 als eigen woning en naar ontwerp van architect M. Dinnewet (Brugge). Deel van interbellumensemble nummers 2-11 en 13-45, beschermd als monument. Deels verhard voortuintje met lage bakstenen ommuring en haag.
Ijzerlaan 38 (Diksmuide)
Burgerhuis uit de jaren 1930 naar ontwerp van architect Maurice Dinnewet (Oostende) en gebouwd door de aannemer Marcel Tycket (Diksmuide) zie gesigneerd in de plint. Bakstenen lijstgevel met links als puntgevel uitgewerkt dakvenster en rechts driezijdige doorlopende erker.
Kapucijnenstraat 42 (Oostende)
Diephuis van drie traveeën en één bouwlaag gedateerd 1729 in de top, onder zadeldak (Vlaamse pannen). Traditionele bakstenen trapgevel met muurankers en arduinen dekstenen, op plint van donkere baksteen.
Rumbeeksesteenweg 461 (Roeselare)
Winkelhuis, in oorsprong deel uitmakend van een eenheidsbebouwing van vier lage woonhuizen en één winkelhuis van 1920, naar ontwerp van Maurice Dinnewet. Alleen dit woon-/winkelhuis, in 1929 aangepast en verhoogd met één bouwlaag, naar ontwerp van J. Lagae, is bewaard.
Ijzerlaan 10 (Diksmuide)
Hoekpand van 1935 met modernistische inslag naar ontwerp van architect Maurice Dinnewet (Oostende). Volumetrisch uitgewerkte en verspringende bakstenen gevel onder plat dak. Natuurstenen plint en siermetselwerk op de begane grond, onder meer liggend verband en uitspringende bakstenen.
Wetterstraat 27 (Wetteren)
Zogenaamd "Schollaertshof", voormalige hoeve van de familie Schollaert gelegen in het landelijk gehucht Overbeke nabij de spoorlijn Mechelen-Gent. Circa 1916 werd het boerenhof door de familie Schollaert gelegateerd aan de zusters van Houthulst om er een kleinschalig klooster met rustoord voor minderbegoeden uit het gehucht in te richten.
Kapucijnenstraat 5 (Oostende)
Georiënteerde hallenkerk met vrijstaande west- en zuidgevel; oorspronkelijk in laatgotische stijl opgetrokken doch in 1958-1960 sterk aangepast. Gelegen op noordwestelijke hoek van het heraangelegde Mijnplein, aan het westelijk uiteinde van de Cirkelstraat. Gekend omwille van verering van Heilige Antonius als patroonheilige van vissers en zeelui. Aanvankelijk deel uitmakend van het kapucijnenklooster, opgetrokken vanaf 1621 en gelegen ten zuiden van de kerk.
Manitobalaan 14-22 (Brugge)
Gebouw bestaande uit vijf woningen. Sterk symmetrisch opgevatte lijstgevel met centrale rondboogdoorgang verwerkt in een risaliet.
Zonnekemeers 1 (Brugge)
Beeldbepalend breedhuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldaken (mechanische pannen). Voormalige bedrijfsgebouwen van meubelmakerij: winkel en woonhuis aan straatzijde van 1911 naar ontwerp van architect K. Poupaert (Brugge), achterbouw met 18de-19de-eeuwse lijstgevels van voormalige werkhuizen uitziend op het water hoorden oorspronkelijk bij de fabriek, zie Wevershof. Het complex krijgt in 2000 een herbestemming als woonproject naar ontwerp van architect P. Salens (Brugge).
Elisabethlaan (Oostende)
Georiënteerd kerkgebouw. Huidig uitzicht met neoromaanse inslag resulteert uit aanpassing van oorspronkelijk ontwerp door toenmalige Koninklijke Commissie voor Monumenten en Landschappen te modern bevonden. 1932-1933: bouw definitief bedehuis naar ontwerp van architecten François Van Welden en Isidoor Hintjens.
Ommegangstraat (Koekelare)
Parochiekerk van gehucht "De Mokker" toegewijd aan de pastoor van Ars. Rondom de kerk, kasseien, kerkhof en Mariaommegang.
Vrijhavenstraat 39 (Oostende)
Voormalig hoofdgebouw van de school van de zusters van de Heilige Jozef, gebouwd in jaren 1920. Gebouw van zeven traveeën en drie bouwlagen onder pannen zadeldak; derde bouwlaag in 1947 toegevoegd door architect M. Dinnewet (Oostende).
Grotestraat 11 (De Haan)
Vrijstaande villa naar een ontwerp uit 1947 van Maurice Dinnewet, dwars op de straat georiënteerd. Gele baksteenbouw met verhoogde begane grond.
Esenstraat 2 (Houthulst)
Vrijstaande pastorie, gelegen op een boogscheut van de Kerkhofstraat en de Sint-Laurentiuskerk. In de jaren 1920 wordt de pastorie heropgebouwd naar ontwerp van architect Maurice Dinnewet (Brugge). Het oorspronkelijke hekwerk tussen bakstenen pijlers is verwijderd. Imposant dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder leien zadeldak.
Jeruzalemstraat 56-60 (Brugge)
Voormalige werkplaats van schrijnwerker K. Van Robays, medewerker van J. (de) Bethune. Thans opgesplitst in drie woningen. Twee 16de-eeuwse trapgevels (11 en 5 treden plus topstuk) van vier traveeën en twee bouwlagen onder twee gelijklopende zadeldaken (Vlaamse pannen, nokrichting loodrecht op de straat) onderling verbonden door kantelen. Huidig uitzicht resultaat van opeenvolgende wijzigingen.
Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Dinnewet [online], https://id.erfgoed.net/personen/1887 (geraadpleegd op ).
Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed
Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.