Persoon

Diongre, Joseph

ID
1889
URI
https://id.erfgoed.net/personen/1889

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Fort van Walem

Koning Albertstraat zonder nummer (Mechelen)
Oudste fort van de buitenste fortengordel rond Antwerpen, gebouwd in de periode 1878-1893, in baksteen en beton. Boven op het hoofdfront herinnert het oorlogsmonument aan de slachtoffers die hier begin oktober 1914 vielen.


Modernistische villa

J. B. Brusselmansstraat 6 (Dilbeek)
Sobere modernistische villa uit het interbellum gebouwd in opdracht van Van Buggenhoudt naar ontwerp van Joseph Diongre.


Monument Graaf Henri de Merode

Grote Markt zonder nummer (Westerlo)
Centraal op de Grote Markt van Westerlo staat het witmarmeren monument ter ere van graaf Henri de Merode, inhuldiging in 1913.


Oorlogsmonument Eerste Wereldoorlog

Kouterbaan zonder nummer (Meise)
Het monument is opgevat als een vierkante toren, verjongend naar boven toe en uitgewerkt in bak- en natuursteen, opgericht naar ontwerp van de Brusselse architect Joseph Diongre, ingehuldigd in 1920.


Oorlogsmonument Eerste Wereldoorlog

Blauwenhoek zonder nummer (Londerzeel)
Oorlogsmonument van de Eerste Wereldoorlog, opgetrokken uit baksteen met verwerking van blauwe hardsteen, opgericht naar ontwerp van architect J. Diongre, omgeven door linden en ingeplant op een driehoekig grasplein.


Provinciale School voor Vroedvrouwen ontworpen door Léon Jaminé

Guffenslaan 37-39 (Hasselt)
Breed complex met monumentale voorgevel in eclectische stijl, gedateerd 1912 op een gevelsteen. Het gebouw ligt achteruit ten opzichte van de straat en is voorzien van een voortuin.


Villa Flikketer

Jef Mennekenslaan 10 (Knokke-Heist)
Jef Mennekenslaan nr. 10. Z.g. "Flikketer", woonhuis van J. Mennekens gebouwd in 1936 n.o.v. architect J. Diongre. Opvallende ligging van de villa op een overgebleven duinrug tegenover de Heilig-Hartkerk, te bereiken via een poortje in een hoge bakstenen muur. Eenvoudige, witgeschilderde woning onder zadeldak (nok straat). Nr. 12 heeft dezelfde inplanting.


Villa van 1926

Rondebosstraat 21 (Dilbeek)
Pittoreske villa van 1926, gedateerd op de schoorsteen door middel van ijzeren cijfers.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Diongre [online] https://id.erfgoed.net/personen/1889 (Geraadpleegd op )