Liersesteenweg 2 (Mechelen)
Cellulaire gevangenis, in 1871-1874 naar ontwerp van de Brusselse architect D. De Keyser opgebouwd volgens het systeem Ducpétiaux.
Dorp 46A (Sint-Katelijne-Waver)
Natuurstenen neogotisch gebouw onder leien zadeldak met kleine dakkapellen, sierschouwen en ronde hoektorens, naar ontwerp van E. Careels van 1910.
Caputsteenstraat 73 (Mechelen)
Huidig L-vormig complex met woonhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen aan de straat en haakse zijvleugel van twee traveeën en twee bouwlagen in de tuin.
Louizastraat 40 (Mechelen)
Neoclassicistisch gebouw van twee bouwlagen uit eind 19de eeuw, gedomineerd door kwartrond hoekrisaliet onder een koepelvormig dak.
Onze-Lieve-Vrouwekerkhof (Mechelen)
Brabants gotische kruisbasiliek met vierkante westertoren geflankeerd door deels ingebouwde octogonale traptorens en met rijzig en harmonieus interieur.
Hanswijkstraat 67 (Mechelen)
In 1663 eerstesteenlegging van de barokke kerk naar ontwerp van Lucas Faydherbe. Parochiekerk, vroeger tevens kloosterkerk van de dalscholieren; afgeschaft onder Jozef II in 1783-84.
Fuérisonplaats 1 (Steenokkerzeel)
Neogotisch gebouw van 1860 naar ontwerp van architect C. Drossart, met gotische westtoren uit de 16de eeuw en de Sint-Bernarduskapel uit de 17de eeuw en doopkapel uit de 18de eeuw.
Keizerstraat 7, Zwartzustersvest 47 (Mechelen)
De U-vormige symmetrisch opgevatte ziekenhuisvleugel aan de Keizerstraat vormt het restant van het in 1854-1857 door Charles Drossaert junior opgetrokken stedelijk Onze-Lieve-Vrouwhospitaal.
Lange Schipstraat 25 (Mechelen)
Langgerekt hoofdgebouw en dienstgebouw, van 1844-1847 naar ontwerp van architect Ch. Drossaert, gelegen in een mooie tuin.