Persoon

Dujardin, Maurice

ID
1975
URI
https://id.erfgoed.net/personen/1975

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis

Oude Leielaan 19 (Menen)
Oude Leielaan nr. 19. Burgerhuis uit het tweede kwart van de 20ste eeuw gesigneerd "DUJARDIN ARCH". Gele bakstenen lijstgevel van twee traveeën. Rechthoekige deuropening in portaal.


Eenheidsbebouwing met winkel

Nieuwstraat 77-79 (Wervik)
Eenheidsbebouwing oorspronkelijk met winkel (nummer 77) en winkelhuis (nummer 79), naar ontwerp van architect M. Dujardin (Komen) van 1922.


Herenhoeve

Markizaatstraat 36 (Zonnebeke)
Herenhoeve gebouwd op de plaats van voormalig kasteel, zetel van de heerlijkheid "de grote vierschaar", verheven tot markgraafschap in 1705. Het tijdens de Franse Revolutie sterk verwoest kasteel, verdween volledig tijdens de Eerste Wereldoorlog wederopgebouwd naar ontwerp van architect M. Dujardin (Komen) van 1921, in aansluiting met de regionale hoevebouw.


Hoeve

Oude Hondstraat 8 (Zonnebeke)
Hoeve wederopgebouwd grosso modo naar ontwerp van architect M. Dujardin (Komen) van 1921. Inbreng van een minder traditioneel element namelijk zijrisaliet met puntgevel in huiserfgevel, voorst aansluitend bij de regionale hoevebouw.


Hoevetje

Zillebekestraat 19 (Zonnebeke)
Hoevetje wederopgebouwd naar ontwerp van architect M. Dujardin (Komen) naar verluidt in 1921 en niet op de vooroorlogse plaats. Aansluitend bij de regionale hoevebouw.


Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw Geboorte

Wielewaalstraat 2A (Ieper)
Eclectisch bedehuis, geïnspireerd op het vooroorlogse, naar ontwerp van architect M. Dujardin (Komen) van 1922, ter vervanging van kruiskerk met houten kruisingstoren en koor met vlakke sluiting daterend uit de 14de eeuw, waarvan transept na Geuzentijd op romaanse grondvesten herbouwd en schip in 1877 onder leiding van architect A. Croquison vergroot.


Pastorie

Zandvoordeplaats 40 (Zonnebeke)
Pastorie ten zuiden van de kerk; voortuintje met maquette van de kerk en linde. Breedhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen), naar ontwerp van architect M. Dujardin (Komen) van 1920.


Wederopbouwhoeve

Kleine Ieperstraat 2 (Zonnebeke)
Wederopbouwhoeve naar ontwerp van architect M. Dujardin (Komen) naar verluidt herbouwd in 1924; grosso modo teruggaand op de regionale hoevebouw.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Dujardin [online] https://id.erfgoed.net/personen/1975 (Geraadpleegd op )