Persoon

Duvilers, Adolphe

ID
2003
URI
https://id.erfgoed.net/personen/2003

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Arbeiderswoningen

Bollemeersstraat 16-24 (Ieper)
Rijtje arbeiderswoningen gelegen in straatbocht naar ontwerp van architect A. Duvilers (Elsene), uit het begin van de jaren 1920.


Eclectisch ensemble

Museumlaan 18-24, 18A (Tervuren)
Ensemble van stadswoningen opgetrokken in twee fasen: in 1906 de vier rechtse woningen gebouwd naar ontwerp van Adolphe Duvilers, in 1909 het uiterst linkse pand naar ontwerp van E. Dedecker.


Hoeve

Elverdingestraat 38 (Vleteren)
Hoeve naar ontwerp van architect A. Duvilers (Brussel), uit 1920. Wederopbouw teruggaand op de regionale doorsnee-hoevebouw.


Hoeve Christianendal

Vlamertingestraat 73 (Ieper)
Hoeve naar ontwerp van architect A. Duvilers (Elsene), uit het begin van de jaren 1920. Wederopbouw volledig teruggaand op de regionale hoevebouw.


Hoeve met losse bestanddelen

Oude Boezingestraat 12 (Ieper)
Wederopbouwhoevetje naar ontwerp van architect A. Duvilers (Brussel) van 1920; aansluitend bij de traditionele regionale hoevebouw.


Molenaarswoning en molenromp van de Vermeulenmolen

Vlamertingestraat 77, zonder nummer (Ieper)
De Vermeulenmolen, ook Stenen Molen genoemd, is een stenen stellingmolen, die in oorsprong fungeerde als olie- en korenmolen en gebouwd werd in 1843. Links van de molen bevindt zich het woonhuis van de molenaar, dat getuigt van een historiserende wederopbouwarchitectuur.


Pastorie

d'Ennetièresplein 7 (Ieper)
Pastorie naar ontwerp van architect A. Duvilers (Elsene) uit het begin van de jaren 1920. Voortuintje afgezet door middel van laag bakstenen muurtje.


Postgebouw

Sint-Livinusstraat 9 (Ieper)
Voormalig postgebouw naar ontwerp van architect A. Duvilers (Elsene), uit het begin van de jaren 1920.


Thema's

Ontwerper van

Bollemeersstraat


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Duvilers [online] https://id.erfgoed.net/personen/2003 (Geraadpleegd op )