Persoon

Duvivier, Laurent

ID
2004
URI
https://id.erfgoed.net/personen/2004

Beschrijving

  • Gegevens Marcel Windey (02/06/2018).


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis in art-nouveaustijl

Markgravelei 157 (Antwerpen)
Burgerhuis in art-nouveaustijl gebouwd in opdracht van Marie Elisabeth Belpaire, naar een ontwerp door de architecten Laurent Duvivier en Adolphe Van Coppernolle uit 1912. Marie Elisabeth Belpaire (1853-1948) was schrijfster en promotor van het katholieke meisjesonderwijs.


Eclectisch burgerhuis

Bosmanslei 13 (Antwerpen)
Resterende helft van een geheel van twee gekoppelde burgerhuizen in eclectische stijl, gebouwd in opdracht van Albert Van Peeterssen, naar een ontwerp van architect Laurent Duvivier uit 1914.


Eclectisch burgerhuis

Bosmanslei 3 (Antwerpen)
Eclectisch burgerhuis gebouwd in opdracht van Florent Coosemans, waarvoor in 1910 kort na elkaar twee bouwaanvragen worden ingediend. De tweede bouwaanvraag, betreft enkel de voorgevel naar een ontwerp van architect Laurent Duvivier.


Gekoppelde burgerhuizen in eclectische stijl

Bosmanslei 6-8 (Antwerpen)
Geheel van twee gekoppelde burgerhuizen in eclectische stijl, gebouwd naar een ontwerp van de architecten Arthur Vander Heyden en Laurent Duvivier uit 1908. Opdrachtgevers waren Felix De Vleeschouwer en Duvivier zelf.


Gekoppelde burgerhuizen, architectenwoning Laurent Duvivier

Arthur Goemaerelei 55, Bosmanslei 1 (Antwerpen)
Geheel van twee gekoppelde burgerhuizen in beaux-artsstijl op de hoek met de Arthur Goemaerelei, naar een ontwerp van de architecten Adolphe Van Coppernolle en Laurent Duvivier uit 1911. Opdrachtgever is Duvivier, die na de voltooiing zelf zijn intrek neemt in het hoekpand.


Herenhuis in art-nouveaustijl

Bosmanslei 20 (Antwerpen)
Herenhuis in art-nouveaustijl gebouwd naar een ontwerp van de architecten Adolphe Van Coppernolle en Laurent Duvivier uit 1910. De opdrachtgever was Duvivier zelf, die vóór de Eerste Wereldoorlog meerdere panden voor eigen rekening liet optrekken in de wijk. De rijwoning in halfopen bebouwing beantwoordt aan het type van de stadsvilla.


Hoekhuis en rijwoning in eclectische stijl

Arthur Goemaerelei 1-3 (Antwerpen)
Geheel van een hoekhuis en een rijwoning in eclectische stijl, vermoedelijke gebouwd als opbrengsteigendom met winkels en huurwoningen, in opdracht van de heer Sneyers. Het ontwerp van de architecten Arthur Vander Heyden en Laurent Duvivier dateert volgens de bouwaanvraag uit 1908.


Villa Sol-veld

Savooistraat 176 (Ronse)
Villa voorheen zogenaamd "Sol-veld", gebouwd in opdracht van J. Hertoghe naar ontwerp van A. Van Coppernolle en L. Duvivier (Antwerpen) van 1925. Twee toegangen tot tuin met overluifelde houten hekken. Witgeschilderde villa van twee bouwlagen onder schilddak (leien) met dakkapellen.


Thema's

Ontwerper van

Desguinlei

Van Putlei