Persoon

Eggermont, A.

ID: 2046   URI: https://id.erfgoed.net/personen/2046

Beschrijving


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuizen

Lieven de Winnestraat 42-52 (Gent)
Huizenrij van zes traveeën en drie bouwlagen onder leiding van C. en A. Eggermont van 1905. Baksteenbouw verwerkt met arduin voor plint en speklagen. Begane grond met steekboogdeuren en -vensters met gebogen gietijzeren balkon.


Eenheidsbebouwing

Lieven de Winnestraat 26-34 (Gent)
Eenheidsbebouwing van bepleisterde lijstgevels met zeven traveeën en drie bouwlagen, nummer 22 gebouwd volgens bouwaanvraag onder leiding van C. & A. Eggermont in 1907 en nummer 24-30 van 1909, volgens opschrift nummer 24-30 naar ontwerp van architect A. Van Hyfte.


Eenheidsbebouwing van drie burgerhuizen

Lieven de Winnestraat 36-40 (Gent)
Eenheidsbebouwing van drie rijhuizen met één travee en drie bouwlagen, opgetrokken onder leiding van C. en A. Eggermont in 1909. Sobere baksteenarchitectuur verrijkt met speklagen die boog van vensters op tweede bouwlaag aanhouden. Uiterste traveeën springen licht vooruit.


Onderwijzerswoning naar ontwerp van A. Eggermont

Grote Herreweg 116 (Kluisbergen)
Onderwijzerswoning bij de gemeenteschool, gebouwd naar ontwerp van A. Eggermont in 1902-05.


Parochiekerk Sint-Amandus

Ooikeplein zonder nummer (Wortegem-Petegem)
Georiënteerde kerk ter vervanging van vroegere, mogelijks romaanse kerk en ingewijd in 1704. Bedevaartsplaats voor de van oudsher vereerde Heilige Catharina. Driebeukige kerk met eenvoudig rechthoekig grondplan middenin quasi cirkelvormig kerkhof.


Parochiekerk Sint-Martinus

Edelareberg zonder nummer (Oudenaarde)
Plattelandskerkje fraai gelegen op de helling van de zogenaamd Edelareberg met omringend kerkhof en geflankeerd door klooster en pastorie. Vermoedelijk dateren de oudste delen van de huidige kerk nog deels uit de 13de eeuw.


Pastorie en zondagsschool

De La Kethulleplein 4 (Oudenaarde)
Pastorie, ingeplant ten zuidwesten van de kerk, met voortuintje en diepe, zijdelings aan de zuidkant van het kerkhof grenzende achtertuin.


Pastorie Sint-Denijsparochie en zondagsschool

Lededorp 9, 9A (Kruisem)
De voormalige pastorie van Wannegem-Lede is ingeplant ten oosten van de kerk in de dorpskern en wordt omgeven door een deels ommuurde en omhaagde tuin met op de linker hoek een voormalig zondagsschooltje.


Thema's