Persoon

Eggermont, A.

ID
2046
URI
https://id.erfgoed.net/personen/2046

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Eclectische eenheidsbebouwing

Lieven de Winnestraat 26-34 (Gent)
Eclectische eenheidsbebouwing van bepleisterde lijstgevels met zeven traveeën en drie bouwlagen, nummer 26 gebouwd volgens bouwaanvraag onder leiding van C. & A. Eggermont in 1907 en nummer 28-34 van 1909, volgens opschrift naar ontwerp van architect A. Van Hyfte.


Eenheidsbebouwing van burgerhuizen

Lieven de Winnestraat 36-40 (Gent)
Eenheidsbebouwing van drie rijhuizen met één travee en drie bouwlagen, opgetrokken onder leiding van C. en A. Eggermont in 1909 in een sobere baksteenarchitectuur verrijkt met speklagen.


Ensemble burgerhuizen

Lieven de Winnestraat 42-52 (Gent)
Huizenrij van zes traveeën en drie bouwlagen onder leiding van C. en A. Eggermont van 1905. Baksteenbouw verwerkt met arduin voor plint en speklagen.


Onderwijzerswoning naar ontwerp van A. Eggermont

Grote Herreweg 116 (Kluisbergen)
Onderwijzerswoning bij de gemeenteschool, gebouwd naar ontwerp van A. Eggermont in 1902-05.


Parochiekerk Sint-Amandus

Ooikeplein zonder nummer (Wortegem-Petegem)
Georiënteerde kerk ter vervanging van vroegere, mogelijks romaanse kerk en ingewijd in 1704. Bedevaartsplaats voor de van oudsher vereerde Heilige Catharina. Driebeukige kerk met eenvoudig rechthoekig grondplan middenin quasi cirkelvormig kerkhof.


Parochiekerk Sint-Martinus

Edelareberg zonder nummer (Oudenaarde)
Plattelandskerkje fraai gelegen op de helling van de Edelareberg met omringend kerkhof en geflankeerd door klooster en pastorie. Vermoedelijk dateren de oudste delen van de huidige kerk nog uit de 13de eeuw.


Pastorie en zondagsschool

De La Kethulleplein 4 (Oudenaarde)
Pastorie met voortuintje en diepe, zijdelings aan de zuidkant van het kerkhof grenzende achtertuin. Volgens archiefstukken circa 1774 nieuw opgerichte pastorie, in 1841 vernieuwd en verhoogd met een bovenverdieping. Links aangebouwde voormalige zondagsschool. Onderkelderd gewit bakstenen gebouwtje van één verdieping onder zadeldak, gedateerd 1902. Gevelnis met Onze-Lieve-Vrouwebeeldje.


Pastorie Sint-Denijsparochie en zondagsschool

Lededorp 9, 9A (Kruisem)
De voormalige pastorie van Wannegem-Lede is ingeplant ten oosten van de kerk in de dorpskern en wordt omgeven door een deels ommuurde en omhaagde tuin met op de linker hoek een voormalig zondagsschooltje.