Persoon

Eggermont, Edmond

ID
2050
URI
https://id.erfgoed.net/personen/2050

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Dubbele villa

Ommegangstraat 1-2 (Ronse)
Dubbele villa gelegen tegenover de Ter Kruissens molen van Nukerke; naar ontwerp van Edmond Eggermont (Gent) van 1938.


Gemeentehuis van Appels

Zandstraat 116 (Dendermonde)
Volgens gedenksteen in 1940 door Isabella Segers, burgemeester van Appels van 1921 tot 1938, aan het gemeentebestuur geschonken en in 1942-1943 door aannemers Louis Van Beveren en Zonen tot gemeentehuis verbouwd, op basis van de plannen van de Gentse architect Edmond Eggermont. Gebouw uit geelbruine langwerpige bakstenen van twee bouwlagen onder zadeldak in zwarte mechanische pannen, gevelbrede dakkapel.


Kapel Onze-Lieve-Vrouw Middelares

Oud Arenberg zonder nummer (Beveren)
Klein bakstenen wegkapelletje onder zadeldakje en met spitsbogige beeldnis, gebouwd in 1962-64 naar ontwerp van architect Edmond Eggermont.


Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekt Ontvangen

Roeselaarsestraat 161 (Ardooie)
Parochiekerk van het gehucht De Tassche, dat zich nabij de grens met Roeselare bevindt.


Parochiekerk Sint-Aldegonde met ommuurd kerkhof

Mespelarestraat zonder nummer (Dendermonde)
Parochiekerk, gelegen aan de noordzijde van het dorpspleintje. De éénbeukige kruiskerk gaat terug op een romaans zaalkerkje waarvan de oudste delen, beuk en koortje, zouden opklimmen tot het laatste kwart van de 12de eeuw. Als aanvankelijke parochiale begraafplaats, naar middeleeuwse traditie op een areaal rondom de kerk aangelegd, behield het kerkhof de ovale vorm die bij dorpskerken gebruikelijk was. Het kerkhof is begrensd door een lage bak- en natuurstenen muur.


Schandpaal

Mespelarestraat zonder nummer (Dendermonde)
Deze heerlijkheidspaal, een materiële getuige van de middeleeuwse rechtspraak, werd opgericht in de tweede helft van de 18de eeuw door de Antwerpse familie Goubau, heren van Mespelare en Gijzegem.


Thema's

Ontwerper van

Roeselaarsestraat


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Eggermont [online] https://id.erfgoed.net/personen/2050 (Geraadpleegd op )