Persoon

Evrard, Joseph

ID
2087
URI
https://id.erfgoed.net/personen/2087

Beschrijving

Zoon van de telegrafist Henricus Constant Evrard en van Lucia Melania Van Hoof. Op 18 augustus 1903 te Lier gehuwd met Bertha Ludovica Augusta Van Hoof (°Lier, 1879). Vader van Antoine Evrard, met wie hij samenwerkt.

  • Gegevens Marcel Windey (13/11/2016).

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis De Vijf Ringen

Grote Markt 7 (Lier)
Art-decogetint woonhuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder leien zadeldak, waarvoor in 1922 een bouwaanvraag werd ingediend naar ontwerp van Joseph Evrard.


Burgerhuis in beaux-artsstijl

Belgiëlei 189 (Antwerpen)
Burgerhuis in beaux-artsstijl gebouwd in opdracht van Alfons Janssens, naar een ontwerp door de architect Jos. Evrard uit 1924. De rijwoning met een gevelbreedte van drie traveeën, telt drie bouwlagen onder een zadeldak.


Burgerhuis in beaux-artsstijl

Belgiëlei 78 (Antwerpen)
Burgerhuis in beaux-artsstijl gebouwd in opdracht van Charles Wouters, naar een ontwerp door Jos. Evrard uit 1906. Het gebouw is representatief voor de klassieke, op de Franse Lodewijkstijlen geïnspireerde architectuur, die de architect vóór de Eerste Wereldoorlog in de woningen voor een bemiddeld cliënteel toepaste.


Burgerhuis in eclectische stijl

Van Schoonbekestraat 127 (Antwerpen)
Burgerhuis in eclectische stijl gebouwd in opdracht van Charles Albert, naar een ontwerp door de architect Jos. Evrard uit 1898. Toenmalig eigenaar Gabriel De Doncker, liet in 1927 het mansardedak vervangen door de tweede verdieping.


Eclectisch burgerhuis

De Burburestraat 12 (Antwerpen)
Eclectisch burgerhuis van drie bouwlagen en drie traveeën en onder een zadeldak in 1903 ontworpen door Jos. Evrard voor J. Gubel.


Herenhuis

Markt 10 (Retie)
Eclectische bouwstijl, na een brand in 1914 circa 1923 herbouwd naar ontwerp van A.J. Evrard.


Herenhuis in neorégencestijl

Jan Van Rijswijcklaan 114 (Antwerpen)
Herenhuis in neorégencestijl gebouwd in opdracht van Stanislas Fraenkel, naar een ontwerp van architect Jos. Evrard uit 1912. De brede en diepe rijwoning met een statige lijstgevel in natuursteen op een arduinen plint, omvat drie ongelijke traveeën, een souterrain, twee bouwlagen en een pseudo-mansardedak (leien).


Hotel Geelhand

Meir 52A (Antwerpen)
Classicistisch herenhuis dat oorspronkelijk uit een corps de logis op de hoek, een lager poortgebouw en een langgerekt koetshuis met stallingen aan de Wapper bestond. Het werd in 1779 gebouwd.


Kantoorgebouw in beaux-artsstijl

Schuttershofstraat 21 (Antwerpen)
Kantoorgebouw opgetrokken als maatschappelijke zetel van de Vilvoordse meststoffenfabriek Manufacture d'Engrais et de Produits Industriels de Vilvorde. Statig complex in beaux-artsstijl, naar een ontwerp door de architect Jos. Evrard uit 1913.


Kasteel Isschot

Isschotweg 75 (Heist-op-den-Berg)
Neoclassicistisch landhuis van 1905 naar ontwerp van J. Evrard, ter vervanging van een 18de-eeuws kasteel in rococostijl.


Modernistisch burgerhuis

Van Hersbekelei 19 (Antwerpen)
Half vrijstaande woning met garage die het midden houdt tussen modernisme en traditionalisme, gebouwd naar een ontwerp van Jos. en Ant. Evrard uit 1937-1938, in opdracht van het echtpaar Wouters.


Neoclassicistisch burgerhuis

De Vrièrestraat 15 (Antwerpen)
Neoclassicistische burgerwoning ontworpen in 1897 door Jos. Evrard voor Franciscus Michaux-Van Goethem.


Parochiekerk Heilige Geest

Mechelsesteenweg 133 (Antwerpen)
Georiënteerde kruisbasiliek in neoromaanse stijl, gebouwd in 1927-1931 naar een ontwerp door de architect Jos. Evrard.


Parochiekerk Sint-Lambertus

Lange Lobroekstraat (Antwerpen)
Neogotische kruiskerk met basilicale opbouw naar een ontwerp door de architect Jos. Evrard uit 1908, opgetrokken in 1910-1913.


Pastorie van de Heilige-Geestkerk

Mechelsesteenweg 135 (Antwerpen)
Pastorie in neotraditionele stijl, gebouwd in opdracht van de Kerkfabriek van de Heilige-Geestparochie, naar een ontwerp door de architect Jos. Evrard uit 1933.


Villa in neotraditionele stijl

Seringenlaan 4 (Antwerpen)
Villa in neotraditionele stijl, gebouwd in opdracht van Albert Freedman, naar een ontwerp door de architect Jos. Evrard uit 1923. De architect die actief was van kort vóór de eeuwwisseling tot eind jaren 1940, maakte naam met een behoudend oeuvre, waaronder enkele kerkgebouwen.


Winkelhuizen Dry Coningen en Guldenbergh

Grote Markt 16-17 (Lier)
De twee huizen op deze percelen werden vernield tijdens de Eerste Wereldoorlog en heropgebouwd naar plannen van Joseph Evrard uit 1920 en Alfons Alpaerts uit 1921.


Zakkenmagazijn Van Ooteghem, later bierdepot John Martin Ltd.

Everaertsstraat 101-103 (Antwerpen)
Pakhuis tussen Everaertsstraat en Biekorfstraat gebouwd in opdracht van Louis Van Ooteghem, naar een ontwerp door de architect Jos. Evrard uit 1910.


Thema's

Ontwerper van

Jan Van Rijswijcklaan


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Evrard [online], https://id.erfgoed.net/personen/2087 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.