Persoon

Fabri, Louis

ID
2114
URI
https://id.erfgoed.net/personen/2114

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis

Kermisstraat 23-25 (Roeselare)
Huidig uitzicht van het burgerhuis resultaat van een "ombouw", (zie bouwaanvraag), van 1941 naar ontwerp van Louis Fabri (Roeselare). Fraai aangelegde tuin uit de jaren 1950 naar ontwerp van tuinarchitect André Rousseau (Roeselare) met pergola. Rechts in de tuin het magazijn van de vroegere eigenaar, handelaar in koloniale waren.


Burgerhuis met bijgebouwen

Dekenstraat 32 (Leuven)
Halfopen bebouwing naar ontwerp van architect L. Fabri in modernistische stijl: een kubusvormig volume onder een plat dak, getypeerd door verlaagde middentraveeën met een groen pannen dakschild en een centraal langgerekt balkon.


Burgerhuis naar ontwerp van L. Fabri

Roeselaarsestraat 24 (Moorslede)
Destijds woning van een aardappelkweker, zie terracotta-voorstelling van boer met riek in de tweede bouwlaag; naar ontwerp van Louis Fabri (Roeselare) van 1947 en nog in de lijn van de nieuwe zakelijkheid. Half vrijstaand dubbelhuis van twee bouwlagen onder geknikt schilddak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen).


Burgerhuis ontworpen door Louis Fabri

Vlamingstraat 16-18 (Roeselare)
Enkelhuis met asymmetrische gevelopbouw van 1932 naar ontwerp van Louis Fabri.


Eclectische burgerhuizen

Rechtestraat 32-34 (Lier)
Heropgebouwd in eclectische stijl, waarvoor bouwaanvraag van 1920 naar ontwerp van L. Fabri. Natuurstenen halsgevels van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak.


Huis P. Van Eeckhout-Van de Woestijne

Rijselstraat 8 (Roeselare)
Woonhuis van P. Van Eeckhout-Van de Woestijne, handelaar in bouwmaterialen, zie naamplaat, naar ontwerp van Louis Fabri (Roeselare) van 1940.


Kapel Onze-Lieve-Vrouw Banneux

Meensesteenweg zonder nummer (Roeselare)
Kapel van Onze-Lieve-Vrouw van Banneux naar ontwerp van Louis Fabri van 1944 en geïnspireerd op de Onze-Lieve-Vrouwekapel te Banneux. Opgericht als dankkapel na bevrijding van de stad Roeselare door de Poolse soldaten. Rechthoekig volume van rode baksteen voorafgegaan door vier betonnen zuilen onder leien schilddak bekroond met vierkantig torentje onder tentdak.


Vlaams Huis Oud-Roeselare

Stationsplein 17 (Roeselare)
Feestzaal zogenaamd "Vlaams Huis Oud-Roeselare" in neo-Vlaamserenaissance-stijl; zeven traveeën en drie bouwlagen, gevelontwerp naar ontwerp van Valère Duyvewaardt (Roeselare) van 1920. In 1926 uitbreiding van de herberg en in 1927 art-deco-ingangspui (heden verdwenen), beide naar ontwerp van Joseph De Bruycker en Louis Fabri (Roeselare). In 1930, verdere uitbreiding naar ontwerp van Joseph De Bruycker (Roeselare).


Winkelhuis Het Lam

Grote Markt 72 (Lier)
Na de vernieling van het bestaande huis in 1914 werd in 1921 een eclectisch winkelhuis gebouwd naar ontwerp van Louis Fabri.Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Fabri [online], https://id.erfgoed.net/personen/2114 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.