Fétu studeerde bij de Luikse architect Paul Jaspar en verhuisde in 1915 naar Gent. Van hem vindt men onder meer panden in neorococostijl op de Groot-Brittanniëlaan en in neorenaissance op de Koning Albertlaan. Af en toe duiken er ook invloeden van art deco in zijn ontwerpen op. Hij maakte graag gebruik van donker marmer, smeedwerk en glas.
Bronnen:
Daniel Van Ryssel, Lexicon van Oost-Vlaamse schilders en beeldhouwers 1700-1940, Universiteitsbibliotheek Gent, http://search.ugent.be/ovk
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)
Sportstraat 22 (Gent)
Woning met kantoorgebouw in een versoberde traditionalistische baksteenarchitectuur gebouwd in drie fasen, 1926-1928-1939, naar ontwerp van architecten Fritz Coppieters en Maurice Fétu. Heden ruim huis met wisselende bouwhoogte onder hoog pannendak, met links aanpalende garage. Typerend parement van gele baksteen op arduinen plint.
Tentoonstellingslaan 76 (Gent)
Dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen met voorgevel van Euvillesteen gemarkeerd door een brede centrale erker onder gebogen kroonlijst op de bel-etage.
Predikherenlei 2 (Gent)
Hoekhuis van zes traveeën en drie bouwlagen onder schilddak en rechts haaks zadeldak. Vermoedelijk twee oude kernen, samengevoegd tot één woning in de 18de eeuw en in het eerste kwart van de 20ste eeuw, uitgebreid en voorzien van Lodewijk XV-getinte voorgevel naar ontwerp van architect M. Fétu.
Koning Albertlaan 154-162, 162A-D (Gent)
Onderkelderd appartementsgebouw, gebouwd volgens een bouwaanvraag van 1925 naar ontwerp van architect Maurice Fétu. Hoekhuis van vier bouwlagen en acht traveeën onder verhoogde zadeldaken. Het appartementsgebouw omvat volgens het bouwplan vier grotendeels identieke appartementen en een kleiner appartement voor de conciërge.
De Maleingreaustraat 13, Puienbroeklaan (Brugge)
Voormalig kasteeldomein, gelegen in het westelijk deel van het Park van Male. Kasteelsite met villa en koetshuis met conciërgewoning, toegankelijk via gekasseid weggetje en toegangsbrug. Park met oude bomen, waaronder een monumentale alleenstaande bruine beuk., walgracht en vijver en een ijskelder in de zuidwesthoek van het park.
Karel Van Hulthemstraat 38-60, 66-76, 76A-F, Kortrijksepoortstraat 139-157, 163-173, 179-195 (Gent)
Appartementencomplex gelegen tussen de Karel Van Hulthemstraat en de Kortrijksepoortstraat, eind jaren dertig gerealiseerd door de sociale huisvestingsmaatschappij De Gezonde Werkmanswoning in het kader van de krotopruiming, naar ontwerp van architect Maurice Fétu. De drie parallelle blokken die gescheiden worden door binnenkoeren, bevatten niet alleen sociale appartementen maar ook enkele meer luxueuze appartementen en winkels.
Steenstraat 78 (Brugge)
Diephuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Trapgevel gedateerd "16 / 83", in plaats van een houten gevel. "Kunstige herstelling" van 1922-1925 naar ontwerp van architect M. Fétu (Gent) onder meer decaperen en inbrengen van witstenen elementen.
Polderstraat 11 (Brugge)
Villa gelegen in een beboomde tuin, ontworpen in 1933 door architect Maurice Fétu (Gent). Witbeschilderde baksteenbouw in een regionalistische stijl.
Maalse Steenweg 402 (Brugge)
Villa in ruime beboomde tuin, van 1934 gebouwd in opdracht van de barones de Malingreau d'Hembise en ontworpen door architect Maurice Fétu (Gent) die voor dezelfde familie de villa op het naastliggende domein van Puienbroek ontwerpt.
De Plaats 2 (Aalter)
Woon- en winkelhuis Cogétama, oorspronkelijk gebouwd door Van de Casteele-Veevaete, directeur van de sigarenfabriek Cogétama in de Kerkstraat, circa 1935. Dubbelhuis in nieuwe zakelijkheid, naar ontwerp van architect M. Fétu en aannemer E. Veevaete.
Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Fétu [online], https://id.erfgoed.net/personen/2146 (geraadpleegd op ).
Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed
Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.