Persoon

Barbier, Jules

ID
224
URI
https://id.erfgoed.net/personen/224

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Gemeentehuis van Oostmalle

Dorpsplaats 1 (Malle)
Neo-renaissancegebouw van 1905 naar ontwerp van architect J. Barbier en vergroot in 1959 naar ontwerp van architect J. Heylen.


Parochiekerk Sint-Jozef

Wolverbosstraat 42 (Mechelen)
De huidige neoclassicistische hallenkerk dateert van 1862-1867 en heeft een vrijwel rechthoekig grondplan; voorbouw met ingebouwde westertoren.


Parochiekerk Sint-Martinus

Brusselsesteenweg 1 (Meise)
Georiƫnteerde, laatgotische parochiekerk uit de 16de-17de eeuw, opgericht op een kleine verhevenheid en eertijds omgeven door een ruim, ommuurd kerkhof, middenin het dorpscentrum.


Parochiekerk Sint-Martinus met kerkhof

Dorp zonder nummer (Lennik)
Heterogene zandstenen constructie, met zijn omgevend kerkhof ingeplant op de westkant van een heuvelrug. Resten van de romaanse kerk bleven behouden in de noordermuur van het schip en in het voorkoor.


Pastorie Sint-Martinusparochie met tuin

Brusselsesteenweg 44 (Meise)
Pastorie in traditionele bak- en zandsteenstijl, bestaande uit twee aaneensluitende parallelle vleugels waarvan het oostelijke volume dateert uit de 17de eeuw en het westelijke uit de 18de eeuw. Een grondige restauratie gebeurde in 1902 naar de plannen van architect Jules Barbier, leerling van J.J. Van Ysendyck. De pastorie is omgeven door een tuin van 55 are met sporen van een 18de-eeuwse, regelmatige lusttuin met vijver en paviljoen; de tuin werd gedeeltelijk heraangelegd als parkeerterrein rond 1960.


Stadhuis van Zoutleeuw

Grote Markt zonder nummer (Zoutleeuw)
Eerste gotisch stadhuis uit 1359, ingebouwd tussen het broodhuis en de Sint-Truidenpoort.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Barbier [online] https://id.erfgoed.net/personen/224 (Geraadpleegd op )