Persoon

Geenen, Alphonse

ID
2285
URI
https://id.erfgoed.net/personen/2285

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Cafépand in neoclassicistische stijl

Kattendijkdok-Oostkaai 14 (Antwerpen)
Cafépand in neoclassicistische stijl gebouwd in opdracht van mevrouw Van Doeselaar-Taeymans, naar een ontwerp door de architect Alphonse Geenen uit 1897.


Gekoppelde burgerhuizen, architectenwoning Alphonse Geenen

Van Putlei 4-6 (Antwerpen)
Geheel van twee gekoppelde burgerhuizen in neorégencestijl, voor eigen rekening gebouwd door architect Alphonse Geenen, naar een ontwerp uit 1912. De weinig productieve architect, actief in Antwerpen vanaf midden jaren 1880 tot eind jaren 1920, nam zelf zijn intrek in het rechterpand, het grootste van de twee.


Meergezinswoning in art deco

Koninklijkelaan 10 (Antwerpen)
Meergezinswoning in art-decostijl gebouwd naar een ontwerp uit 1928 door de architect Alphonse Geenen, zie inscriptie in de voorgevel naast de voordeur. Opdrachtgever was de heer J. Bekeman, uitbater van het bekende “Hulstkamp” aan de De Keyserlei, een café-restaurant opgericht in 1907 door de Rotterdamse distilleerderij en likeurstokerij Hulstkamp & Zoon & Molijn.


Neoclassicistisch burgerhuis

Beeldhouwersstraat 10 (Antwerpen)
Fraai neoclassicistisch burgerhuis met originele geveluitwerking, gebouwd in opdracht van G. Uyttendaele naar een ontwerp van A. Geenen van 1898.


Neoclassicistisch burgerhuis

Schildersstraat 21 (Antwerpen)
Deze statige neoclassicistische burgerwoning werd ontworpen in 1900 door architect Alph. Geenen voor rekening van A. Lenaers.


Samenstel van neoclassicistische stadswoningen

Bestormingstraat 6-10 (Antwerpen)
Samenstel van drie nagenoeg identieke neoclassicistische stadswoningen, gebouwd naar een bouwaanvraag van 1899, ingediend door architect Alphonse Geenen voor J. Van den Heuvel en H. Antoine.


Thema's

Ontwerper van

Clementinastraat

Koninklijkelaan