Persoon

Gellynck, Raf

ID
2306
URI
https://id.erfgoed.net/personen/2306

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Architectenwoning Raf Gellynck in modernistische stijl

Moerkerkse Steenweg 210 (Brugge)
Voormalig woonhuis met half ondergrondse garage en architectenbureau in modernistische stijl, van en ontworpen in 1933 door architect Raf Gellynck (Sint-Kruis).


Burgerhuis

Julius Delaplacestraat 104 (Brugge)
Beeldbepalend hoekhuis met de Kartuizersstraat, woonhuis uit de jaren 1920. In 1939 wordt het linkerdeel met garage en lagere travee, ontworpen door architect Raf Gellynck (Sint-Kruis), aangebouwd.


Burgerhuis

Moerkerkse Steenweg 101 (Brugge)
Burgerhuis ontworpen in 1936 door architect Raf Gellynck (Sint-Kruis). Rode baksteenbouw.


Burgerhuis

Generaal Lemanlaan 148 (Brugge)
Bel-etagewoning uit de jaren 1930, ontworpen door Raf Gellinck. Bruine baksteenbouw met trappenhuis ingewerkt in een halfronde uitbouw, bovenaan uitgewerkt als balkon.


Burgerhuis naar ontwerp van Raf Gellynck

Stationslaan 3 (Brugge)
Interbellumwoning van 1938. Gele baksteenbouw met contrasterend gebruik van zwart geglazuurde tegels. Typerende, oplopende erker met balkon. Bewaard schrijnwerk.


Burgerhuis van 1939

Hogeweg 28 (Brugge)
Lijstgevel met driekleurig bakstenen parement in combinatie met bruin geglazuurde baksteen voor de plint, de borstwering en de strekken.


Café In de Groene Wandeling

Izegemstraat 103-107 (Ingelmunster)
Hoekhuis uit de jaren 1930 in de lijn van de nieuwe zakelijkheid, gesigneerd "Raf Gellynck Architekt Brugge".


Hoeve met losse bestanddelen

Oude Hoogweg 90 (Brugge)
Achterin gelegen plattelandswoning van 1938 en ouder boerderijtje eventueel teruggaand tot de 17de eeuw, bereikbaar via een lange oprit. De omliggende weiden en graslanden, onder meer grenzend aan de Bisschopsdreef, geven de site nog enigszins een landelijk uitzicht.


Huis de Blomme

Markt 11 (Brugge)
Soortgelijke lijstgevel als nummer 10 onderging "Kunstige Herstelling" naar ontwerp van architect R. Gellynck (Brugge), onder meer samenvoegen met buurpand nummer 10 onder één dak en toevoeging van een dakkapel naar het patroon van nummer 10 in 1961-1962.


Interbellumwoning met maalderij

Zandstraat 137 (Brugge)
Woonhuis met achterliggende gebouwen van een maalderij van 1937 naar ontwerp van architect Raf Gellynck (Brugge).


Magazijnen met stadswoning

Maalse Steenweg 76 (Brugge)
Magazijnen met woning ontworpen in 1939 door architect Raf Gellynck (Sint-Kruis). Gele baksteenbouw gecombineerd met oranje baksteen voor de plint en deuromlijsting.


Samenstel van burgerhuizen

Julius Delaplacestraat 117-119 (Brugge)
Samenstel van twee huizen in spiegelbeeld, ontworpen in 1935 door architect Raf Gellynck (Sint-Kruis). Gevels in oranje baksteen, gebruik van gesinterde baksteen voor plint en deuromlijstingen.


Villa

Prins Leopoldstraat 40 (Brugge)
Villa gelegen in een ruime tuin, in 1938 ontworpen door architect Raf Gellynck (Sint-Kruis). Roze baksteenbouw op bruinbakstenen plint onder schild- en zadeldak met zwartgeglazuurde pannen. In- en uitspringende volumes, inkompartij met aansluitende halfronde erker onder plat dak.


Villa op hoek met Hertogenstraat

Sint-Sebastiaansstraat 1 (Brugge)
Kleine villa in eenvoudige interbellumstijl van 1936 naar ontwerp van architect Raf Gellynck (Brugge). Typerende volumewerking.


Thema's

Ontwerper van

Julius en Maurits Sabbestraat

Sint-Clarastraat


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Gellynck [online] https://id.erfgoed.net/personen/2306 (Geraadpleegd op )